België is achtste beste land om in te wonen

België wordt geroemd om de florissante handelssteden en het 'groene' en Europees gerichte Brussel, maar geen woord over de culinaire geneugten die ons land te bieden heeft.
UNKNOWN België wordt geroemd om de florissante handelssteden en het 'groene' en Europees gerichte Brussel, maar geen woord over de culinaire geneugten die ons land te bieden heeft.

België is een goed land om in te wonen. Het bekleedt de achtste plaats in het lijstje van landen waar de levenskwaliteit het grootst is. Het lijstje werd opgesteld door het magazine International Living, dat de leefsituatie in 194 landen onderzocht. Voor de beoordeling werd rekening gehouden met de levenskost, het cultuur- en ontspanningsaanbod, het milieu en het klimaat, de veiligheid, de gezondheidsvoorzieningen, de infrastructuur en de economische situatie.

'La douce France'
Frankrijk staat voor de vijfde keer op rij op de eerste plaats en behaalt een quotering van 82 op 100. 'La Douce France' wordt geroemd voor zijn 'bon vivant'-levensstijl, de prima gezondheidsvoorzieningen en de enorme diversiteit van de verschillende regio's.
 
Australië
Ook in Australië is het goed wonen vanwege het aangename klimaat, steden die voor ieder wat wils hebben, en een sterke economie. Zwitserland staat op nummer drie, en dankt die plaats onder andere aan zijn neutraliteit en de verregaande internationalisatie.
 
De topvijf wordt vervolledigd door Duitsland en Nieuw-Zeeland. Verder wordt België voorafgegaan door Luxemburg en de Verenigde Staten. Canada en Italië staan respectievelijk op de negende en de tiende plaats.

Handelssteden en groen Brussel
De hoge score van België - 78 op 100 - is onder andere te danken aan "de florerende handelssteden" en het veelzijdige gezicht van Brussel, dat wordt omschreven als "de groenste hoofdstad van Europa" die ongelooflijk veel te bieden heeft aan de vele Europese expats die er wonen. Daarnaast scoort ons land vooral hoog op vlak van vrije tijd en ontspanning, infrastructuur en klimaat. (afp/lb)


De volledige lijst

UNKNOWN