Belgen moeten vrede nemen met ereplaatsen bij junioren in Koppenbergcross

Onze landgenoot Timo Kielich moest tevreden zijn met een tweede plaats
BELGA Onze landgenoot Timo Kielich moest tevreden zijn met een tweede plaats
Thomas Mein (Derwentside CC) heeft de tweede manche van de DVV Trofee bij de junioren op zijn naam geschreven. De Brit heerste op de Koppenberg voor onze landgenoten Timo Kielich en Arno Debeir.

Het was Andreas Goeman die de beste start nam in Oudenaarde, maar veel voorsprong pakte hij niet en echt grote verschillen werden niet gemaakt op en rond de Koppenberg. Pas op een ronde van het eind kregen we een kopgroepje met Timo Kielich, zondag nog goed voor brons op het EK, Yentl Bekaert, Arno Debeir, Andreas Goeman en Thomas Mein.

Op de laatste kasseistrook trok hij stevig door en liet hij zijn metgezellen achter zich. Timo Kielich moest vrede nemen met een tweede stek. "Jammer", zei hij na afloop, "ik was nog niet volledig hersteld van het EK en kon hem niet volgen toen hij wegreed op het eind."

Mein zelf was door het dolle heen. "Het voelt fantastisch om op deze legendarische plek te winnen, zo'n parcours ligt me perfect omdat ik als mountainbiker hier in het voordeel ben."

Bij de nieuwelingen was de Limburger Ryan Cortjens aan het feest en boekte hij zijn zevende overwinning van het seizoen. Hij haalde het voor Witse Meeussen en de Nederlander Pim Ronhaar.