Belgen halen finale ploegenachtervolging niet op WB baanwielrennen in Glasgow

Photo News
De Belgische mannen zijn er net niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de strijd om de bronzen medaille in de ploegachtervolging op de Werelbeker in Glasgow. De Belgen wonnen hun reeks, maar moesten met hun tijd nipt de duimen leggen voor Zwitserland.

In de kwalificaties op donderdagavond zette de Belgen (Kenny De Ketele, Moreno De Pauw, Lindsay De Vylder en Robbe Ghys) de vijfde beste tijd neer, 4:03.103. Dat leverde hen een plaatsje op in de eerste ronde van de Wereldbeker.

Vrijdagmiddag moesten ze strijd leveren tegen Rusland dat de achtste tijd had neergezet in de kwalificaties. De Belgen wonnen hun reeks en klokten af in 4:03.250, maar dat volstond niet voor een ticket voor de troostfinale. De Zwitserse ploeg (4:03.123) en het Canadese team (4:03.056) vechten om die bronzen plak later vrijdag. De finale wordt beslecht tussen de Britse ploeg, die op de Olympische Spelen in Rio goud veroverde, en het Franse team.

Vandaag strijden ook de dames nog voor een ereplaats of mogelijk een bronzen medaille in de ploegachtervolging. Al lijkt dat met een zevende tijd in de kwalificaties te hoog gegrepen. Ook Nicky Degrendele komt nog aan de bak in het keirin.

Glasgow is de eerste van vier Wereldbekers in het UCI-klassement. Volgende week trekken de renners naar het Nederlandse Apeldoorn, in 2017 wachten nog Cali (17-19 februari) en Los Angeles op (25-26 februari).

Photo News
Photo News