Belg neemt vooral vakantie in de zomer

PHN / Robberechts
In de Europese Unie wordt 51,9 procent van het aantal toeristische overnachtingen van de inwoners opgenomen in de zomerperiode (juni-september). Wie in België woont, neemt meer vakantiedagen op in de zomer: 57,1 procent van het aantal toeristische overnachtingen. Dat blijkt uit cijfers van 2013, waarover het Europese statistiekbureau Eurostat vandaag bericht.

Voor de hele EU wordt 60,6 procent van de zomerse toeristische overnachtingen genomen in het land waar men woont. Twee vijfde wordt dus in het buitenland opgenomen. Voor België is dit helemaal anders: bijna negen op de tien overnachtingen gebeurt in het buitenland (88,3 procent).

Ook voor België is juli de drukste vakantiemaand: bijna een kwart van de toeristische overnachtingen (24,1 procent) van heel het jaar wordt in deze maand genomen. Augustus neemt iets meer dan 15 procent op zich.

De Italianen zijn koploper met hun zomerse liefde, want 74 procent van de overnachtingen wordt in juni-september genoteerd. Maltezen bevinden zich aan het andere einde, met bijna 41,5 procent.

Besluiten doen we met nog meer cijfers: de zomer kende voor heel de EU 3,17 miljard toeristische overnachtingen. Voor België zijn er dat net iets meer dan 55 miljoen.