De busjes van Ukrposhta zijn nog steeds actief in Oekraïne.
Volledig scherm
PREMIUM
De busjes van Ukrposhta zijn nog steeds actief in Oekraïne. © RV

Belg die aan het hoofd staat van de Oekraïense post zet grootschalige hulpactie op met bpost: “Hulpgoederen welkom in elk postkantoor van het land”

Sinds vorige week zamelt bpost in al zijn 657 postkantoren in ons land hulpgoederen in voor Oekraïne. Om ze daarna met konvooien naar het land in oorlog te brengen. De grootscheepse actie is er gekomen op vraag van Benoit Pleska, de Belgische voorzitter van de Oekraïense post. “45 miljoen mensen in Oekraïne hebben nu elke dag hulp nodig.”

  1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
    Tweakers

    Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

    De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.