Belg Bilal Hadfi blies zichzelf op aan Stade de France

Bilal Hadfi.
HLN Bilal Hadfi.
De Parijse aanslagen werden in Molenbeek bedacht, van daaruit vertrokken de commando's en op dezelfde plek wilden de terroristen die het overleefden nadien onderduiken. Bovendien speelden drie broers Abdelsam uit de Brusselse gemeente een cruciale rol in de gruwel. Eén van hen pleegde een zelfmoordaanslag, een tweede werd ingerekend, de derde is nog voortvluchtig.

Naast Ibrahim Abdeslam identificeerde de Franse politie ook Bilal Hadfi, een jonge twintiger uit Neder-over-Heembeek die tot in de lente van 2014 nog vooral bezig was met voetbal, maar daarna snel radicaliseerde. In het voorjaar van 2015 trok hij naar Syrië. Hij was op Facebook onder meer bevriend met de Molenbeekse Syriëstrijder Abou Isleym, die recent van zich deed spreken door te poseren bij een onthoofd lijk. En in juli zette hij een oproep op Facebook om aanslagen in het Westen te plegen. "Aan de broeders die verblijven in de landen van de ongelovigen. Die honden vallen onze burgers overal aan. Sla toe in hun gemeenschap van varkens zodat ze zich zelfs in hun dromen niet meer veilig voelen", luidde het toen. Bilal Hadfi blies zichzelf vrijdagavond op aan het Stade de France.

LEES ALLE DETAILS OVER DE KLOPJACHT OP DE BELGISCHE DADERS VANDAAG IN HET LAATSTE NIEUWS. KLIK HIER EN LEES NU VIJF WEKEN GRATIS
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels