Belg aan boord van vermist vliegtuig EgyptAir

Aan boord van het vermiste vliegtuig van EgyptAir bevindt zich ook één Belg, zo maakte de luchtvaartmaatschappij vanochtend bekend. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft dat bevestigd.

Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders heeft de aanwezigheid van een Belg in het vermiste vliegtuig van EgyptAir bevestigd. "Het gaat om een man. We hebben contact kunnen opnemen met zijn echtgenote", aldus Reynders aan Belga. Meer informatie over de identiteit van de passagier wou hij niet kwijt, aangezien de contacten met de familie nog aan de gang zijn.

Volgens een lijst die de luchtvaartmaatschappij op Twitter plaatste, gaat het voorts om 30 inzittenden met de Egyptische nationaliteit. Daarnaast hebben 15 inzittenden de Franse nationaliteit en twee de Irakese. Ook komt telkens één passagier uit Groot-Brittannië, Canada, België, Portugal, Algerije, Soedan, Tsjaad, Saoedi-Arabië en Koeweit.

Op Brussels Airport vertrekt om 14.00 uur een vlucht van Jetairfly naar Hurghada in Egypte. Zoals het er nu naar uitziet, zal die vlucht gewoon kunnen vertrekken, zegt Jetair-woordvoerder Hans Vanhaelemeesch.