Belastinginspectie onderzoekt twee nieuwe leaks

Illustratiebeeld.
Getty Images Illustratiebeeld.
De Bijzondere Belastinginspectie (BBI) is een onderzoek gestart naar twee nieuwe datalekken met financiële gegevens, afkomstig van de dienstenleverancier Cayman National Bank op het Eiland Man en het Britse kantoor Formations House. Dat bevestigt Francis Adyns, woordvoerder van de FOD Financiën, aan Knack, Le Soir en De Tijd. In de gelekte documenten staan meer dan 11.000 verwijzingen naar België.

Er werden massa's mails en andere bestanden uitgelekt bij een bankkantoor op het Eiland Man, dat in de Ierse zee ligt en een typisch belastingparadijs is voor bedrijven die er op de meeste inkomsten geen belasting betalen, en een kantoor in Londen dat postbusvennootschappen regelt voor mensen over de hele wereld. Daar zouden ook louche klanten tussen zitten.

De Tijd, Knack en Le Soir konden de twee datalekken onderzoeken en ontdekten meer dan 11.000 bestanden die verwijzen naar België, al waren die lang niet allemaal relevant.

"De Algemene Administratie van de Bijzondere Belastinginspectie heeft kennis van deze lekken", bevestigt Francis Adyns, woordvoerder van de FOD Financiën. "De data zijn veiliggesteld door het Belgian Internet Service Center (BISC) en worden momenteel klaargemaakt voor analyse.”
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Jos Spriet-Dewaele

    Dat ze eerst maar de vorige leaks aan het licht brengen en geen enkele afkoping toelaten. Maar ja zal wel weer een maat voor niets zijn want er zijn teveel politici, rijken en rechters te vinden in die handel. Jan met de pet is helemaal gepluimd dus hij zal in die lijst niet voorkomen