EPA
Volledig scherm
© EPA

Bekroonde Iraanse cineast moet zes jaar de cel in wegens “propaganda tegen het regime”

De Iraanse cineast en opposant Jafar Panahi, die vorige week werd opgepakt in Teheran, moet een gevangenisstraf van zes jaar uitzitten op grond van een vonnis uit 2010. Dat heeft de gerechtelijke autoriteit van Iran dinsdag bekendgemaakt.

 1. Van ‘Minx’ tot ‘Schitt’s Creek’: met deze hilarische series vult u de leegte die ‘Friends' nalaat, weer op
  TV
  3

  Van ‘Minx’ tot ‘Schitt’s Creek’: met deze hilarische series vult u de leegte die ‘Friends' nalaat, weer op

  ‘Oh… my… God!’ Vanaf één oktober zwiert Netflix ‘Friends’ van z’n platform en het ziet er niet naar uit dat de twee zomaar ‘on a break’ gaan. Maar niet getreurd, want wij hebben enkele waardige vervangers voor u opgesomd om de pijn van deze natuurlijke streamingcyclus te verzachten. Al zult u wel moeten pivoteren tussen de verschillende streamingzenders om uw lachspieren te bedienen. Van het klokkenspelgevoelige ‘Minx’ op Streamz tot het opbeurende ‘Schitt’s Creek’ op VRT MAX.
 2. “Wereld moet actie ondernemen om menselijk ras te redden”

  “Wereld moet actie ondernemen om menselijk ras te redden”

  Antonio Guterres heeft de wereld opgeroepen om op de komende klimaattop COP27 actie te ondernemen om het menselijk ras te redden. De VN-secretaris-generaal deed die oproep vanuit het VN-hoofdkwartier in New York, in het kader van de openingsceremonie van een voorbereidingstop in Kinshasa in de Democratische Republiek Congo. “Het gaat om een kwestie van leven of dood. Over onze veiligheid vandaag en over ons voortbestaan morgen”, aldus Guterres.