Duane 'Dog the Bounty Hunter' Chapman.
Volledig scherm
Duane 'Dog the Bounty Hunter' Chapman. © Photo News

Bekende premiejager zoekt mee naar Brian Laundrie, volgens expert kan verloofde van vermoorde Gabby Petito niet overleven in natuurgebied Florida

Duane Lee Chapman - in de VS bekend van zijn realityshow ‘Dog the Bounty Hunter’ - heeft zich op de zoektocht naar Brian Laundrie gestort. Laundrie is de 23-jarige verloofde van de vermoorde Gabby Petito (22), is zelf al elf dagen vermist en wordt gezocht door de politie. De 68-jarige  premiejager Duane Chapman zoekt nu mee. De ouders van Laundrie belden zaterdag het noodnummer toen ze hem plots zagen opduiken aan hun huis in Florida. Volgens expert Alan McEwen kan Laundrie onmogelijk overleven in het natuurgebied waar hij volgens zijn ouders ging wandelen. De familie van Petito riep Laundrie vandaag tijdens een persconferentie op om zich aan te geven.

 1. Van goedlachs tot lugubere tekeningen: wie is Brian Laundrie, de meest gezochte man van de VS?
  PREMIUM

  Van goedlachs tot lugubere tekeningen: wie is Brian Laundrie, de meest gezochte man van de VS?

  De VS is nog altijd op zoek naar Brian Laundrie, de 23-jarige verloofde van de vermoorde Gabby Petito (22), met wie hij in het begin van de zomer samen op roadtrip door de VS vertrok. Laundrie is officieel geen verdachte in de zaak, officieus wél. Hij verdween op 14 september en is sindsdien spoorloos. Wie is die man die blijkbaar altijd goedlachs lijkt, maar ook een obsessie blijkt te hebben voor lugubere kunst.
 1. Mysterieus bericht op Gabby's gsm deed alarmbellen afgaan bij ouders: klopjacht op haar verloofde gaat verder

  Mysterieus bericht op Gabby's gsm deed alarmbel­len afgaan bij ouders: klopjacht op haar verloofde gaat verder

  De alarmbellen gingen af bij de familie van Gabby Petito (22) uit Long Island na een mysterieus bericht verstuurd vanop haar gsm naar haar moeder, Nichole Schmidt, op 27 augustus. De sms verwees naar Stan, de grootvader van Gabby. Maar volgens Schmidt noemde Gabby hem nooit Stan. De politie is haar externe harde schijf nu helemaal aan het uitpluizen. Intussen blijkt uit het YouTube-filmpje van het koppel dat Brian Laundrie (23) voor de verdwijning van zijn verloofde tijdens hun roadtrip een thriller aan het lezen was over drie vermiste vrouwen.
 2. Voorbijganger maakt prachtige videobeelden van wolf in wandelgebied in Opoeteren
  Play
  221

  Voorbijgan­ger maakt prachtige videobeel­den van wolf in wandelge­bied in Opoeteren

  Aan het Zavelbos in Opoeteren is deze namiddag een wolf van dichtbij gefilmd. Het dier werd door de bestuurder opgemerkt toen het de beschutting van de bomen verliet en zich in een open veld begaf. Eerder vandaag zijn er in het dierenpark van vakantiepark Hengelhoef in Houthalen-Helchteren vijftien damherten dood aangetroffen. De herten werden zo goed als zeker aangevallen door één of meerdere wolven.
 3. Jim (36) overleefde nacht in politiecel niet: exclusieve HLN-docu toont hoe één telefoontje naar de hulpdiensten fataal afliep
  Play
  PREMIUM

  Jim (36) overleefde nacht in politiecel niet: exclusieve HLN-docu toont hoe één telefoon­tje naar de hulpdien­sten fataal afliep

  Het is exact twee jaar geleden dat Jim Cooreman (36) midden in de nacht een telefoontje pleegde naar de hulpdiensten. Enkele uren later lag hij dood in een politiecel. VTM Nieuws en Het Laatste Nieuws kregen de camerabeelden vanuit die cel in handen, alsook verhoren en verslagen vanuit het dossier. Het leverde een unieke inkijk op in de zaak-Cooreman: het was een nacht vol tegenstrijdigheden en twijfelachtige beslissingen van de politieagenten. “Dit doe je zelfs niet met een beest”, zegt zijn vader over de gebeurtenissen. Bekijk hier de reconstructie van die fatale nacht.