Beelden tonen drie daders dodelijke raids, zoektocht naar tweede voortvluchtige

Een van de slachtoffers van de aanvallen in Parijs.
ANP Een van de slachtoffers van de aanvallen in Parijs.
Het Franse gerecht is op zoek naar een tweede voortvluchtige die rechtstreeks betrokken was bij de aanslagen in Parijs. Dat melden verschillende persbureaus en Franse media. Uit videobeelden die de Franse speurders hebben onderzocht, zou namelijk gebleken zijn dat er drie daders in de beruchte zwarte Seat zaten, en geen twee zoals eerder gedacht.

Drie officiële bronnen, die anoniem wensten te blijven omdat ze geen toestemming hebben om details te geven over het onderzoek, zeggen dat de analyse van de aanslagen uitwijst dat er mogelijk een negende persoon is die rechtstreeks betrokken is bij de aanslagen.

De nieuwe verdachte zou ook in de zwarte Seat gezeten hebben die gebruikt werd voor de dodelijke raids op restaurants en terrassen vrijdagavond. Tot nu toe werd gedacht dat in de auto enkel Brahim Abdeslam, die zich later opblies in concertzaal Bataclan, en zijn broer Salah zaten. Salah Abdeslam is nog altijd voortvluchtig.

Zeven van de daders stierven de avond van 13 november: drie rond het nationaal stadion, drie in de concertzaal Bataclan en een in een restaurant vlakbij.