Beelden opgedoken van tweede ontploffing Brussel-Centraal

Dinsdag werd de stationsbuurt afgezet.
belga Dinsdag werd de stationsbuurt afgezet.
Persagentschap Belga heeft de hand kunnen leggen op nieuwe beelden van de mislukte aanslag van dinsdagavond in het treinstation Brussel-Centraal. Op de beelden, die zijn gemaakt door een getuige, is de tweede ontploffing te horen en is ook de gloed daarvan te zien op de trappen van de centrale hal van het station. Daarna vallen ook schoten en is te zien hoe een groepje militairen toesnelt en iets later de trappen afdaalt.

De dader van de mislukte aanslag, de 36-jarige Oussama Zariouh, werd door een militair neergeschoten nadat de man geprobeerd had zijn reiskoffer te laten ontploffen. Daarbij was een eerste, kleinere ontploffing te horen, gevolgd door een grotere explosie. Het is die tweede explosie die op onderstaande beelden te horen is.

Geen slachtoffers

In die koffer zaten onder meer nagels en kleine gasflessen, zodat een explosie heel wat slachtoffers en schade had kunnen veroorzaken. Om een nog onduidelijke reden ontplofte de koffer niet en vielen er geen slachtoffers.

Islamitische Staat

Volgens het federaal parket zijn er aanwijzingen dat de Marokkaan "sympathieën" had voor terreurorganisatie Islamitische Staat (IS).
16 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Rik Bic

  Peter P ; een beetje (?)terreur ? Wat is uw waardeschaal ? Trouwens, ik heb niet gewacht op terreur. Ik heb Hellhole Brussel reeds verlaten. Na 54 jaar.

 • Palermo

  Heb een enorm respect voor onze militairen. Chapeau voor de mannen die dag in dag uit voor onze veiligheid zorgen.

 • Big Picture

  130kmph wordt beboet wegens te gevaarlijk, openbaar vervoer gestimuleerd.... uitleggen kunnen die politici van de linker en Groene vleugel wel

 • José Gonzales

  Weeral ene van Molenbeek. Er zal toch wel een groepje van die misères zitten zeker. Proficiat aan het leger dat ze deze loser hebben doodgeschoten. Joepie

 • Caro vanderlinden

  Beste Tiffany, ik ben naar het Coldplay concert geweest deze woensdag, en eerlijk gezegd was ik ook wel een beetje bang dat er iets zou gebeuren. Maar er was heel veel bewaking en tijdens het concert zelf heb ik me geen seconde onveilig gevoeld. Het was een ervaring die ik nooit had willen missen en zeker geen uitdaging.