Beelden opgedoken van steekpartij Mol: meisje (16) krijgt messteek in buik

Er zijn amateurbeelden opgedoken van de steekpartij aan het station van Mol. In de video is te zien hoe een groepje jongeren ruzie krijgt. In het tumult wordt een 16-jarig meisje in de buik gestoken met een aardappelmesje. Nog een ander meisje van 17 jaar liep lichte verwondingen op.

De steekpartij gebeurde gisteren rond 17.45 uur op het Statieplein tijdens een ruzie tussen twee minderjarige en twee meerderjarige meisjes. “Daarbij werd een aardappelmes bovengehaald en gestoken”, bevestigde een politiewoordvoerder.

Het 17-jarige slachtoffer raakte volgens de politie lichtgewond. Haar vriendin van 16 jaar kreeg het mes behoorlijk diep in de buik geplant en werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. 
Ze had ook verwondingen in het gezicht en aan de armen, maar verkeert niet in levensgevaar.

Kort na de feiten kon de politie een 19-jarige vrouw arresteren als verdachte. Zij is door de onderzoeksrechter in Turnhout onder elektronisch toezicht geplaatst voor moordpoging.

Uit verklaringen van getuigen en slachtoffers bleek dat er ook een tweede vrouw betrokken was bij het incident. Haar identiteit was snel gekend, maar zij was een tijd spoorloos. 

De politie kon haar nadien toch arresteren. Volgens de eerste elementen uit het onderzoek was haar aandeel in de steekpartij beperkt. De vrouw werd na verhoor weer vrijgelaten.

De steekpartij kwam er na een aanslepende ruzie tussen twee rivaliserende groepen.

Steekpartij Mol
rv Steekpartij Mol18 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • marie claire knaepkens

  wie loopt er nu over straat met een ardappelmesje in haar zak. Das voor iets verkeerd te doen of moest ze ergens mee patatten gaan schillen.

 • Fred Fourgon

  Diegenen die filmen in plaats van slachtoffers te helpen ook zwaar straffen, vooral als die opnames achteraf op de zogenaamde sociale media terechtkomen.

 • Chris Marien

  Tijden veranderen , manman , wa moet daar van voortkomen . En wie en wat doen die ouders ???

 • Johan Meulenbergs

  Ja .. mag dat allemaal tegenwoordig en waar zijn de mama en de papa?? Waarschijnlijk op hun face book aan het zien.

 • wim rooyakkers

  Stel nu eens een echt messen verbod in,want er loopt genoeg volk rond met een mes op zak