Bedrijvige Mertens bijt met Napoli tanden stuk op LazioNapoli is in eigen huis niet verder geraakt dan een 1-1 gelijkspel tegen Lazio Roma. De 'Partenopei', met Dries Mertens in de basis, kwamen na de pauze nochtans op voorsprong via Hamsik, maar één minuut later hing Keita de bordjes alweer gelijk na een foutje van Reina. Lazio, waar Rode Duivel Jordan Lukaku ontbrak met een blessure, overleefde daarna met enige moeite het slotoffensief van Napoli.

Mertens mocht van coach Sarri weer diep in de spits opdraven nadat de Italiaan in de Champions League tegen Besiktas de voorkeur gaf aan Gabbiadini. De Rode Duivel kreeg zoals altijd steun van wingers Insigne en Callejon en gaf zich als vanouds voor 100%. De 29-jarige Leuvenaar was voor de pauze ook de gevaarlijkste man. Al na 53 seconden was het bijna raak. Doelman Marchetti stond aan de grond genageld, maar zag de knal van Mertens centimeters naast de paal gaan. Napoli was baas en monopoliseerde de bal. Tot echt grote kansen leidde dat evenwel niet. Insigne stelde Marchetti op de proef en Mertens knalde van net buiten de zestien over het doel, 0-0 halfweg.

Geen winnaar ondanks twee dolle minuten
Na de pauze sloeg de vlam in de pan. Immobile kreeg twee unieke kansen, maar het was Hamsik die als eerste de netten liet trillen. Hij trapte met zijn linker fraai overhoeks binnen. Napoli op rozen, al volgde één minuut later de koude douche. Reina zag er niet al te best uit en liet het schot van Keita door zijn handen glippen, alles te herdoen na 54 minuten. De 'Partenopei' namen opnieuw het commando met schoten van Hamsik en Hysaj die door Marchetti uit zijn kooi werden geranseld. Lazio overleefde het slotoffensief wonderwel. Het bleef bij 1-1.

AP
AP