Beckenbauer vreest Wolfsburg én heeft niks dan lof voor De Bruyne

Franz Beckenbauer.
EPA Franz Beckenbauer.
De Duitse voetballegende Franz Beckenbauer heeft zich in een interview met 'Braunschweiger Zeitung' lovend uitgelaten over onze Kevin de Bruyne. Volgens de erevoorzitter van Bayern München kan de Rode Duivel uitgroeien tot een van de beste spelers van Europa. Tegelijkertijd zegt 'Der Kaiser' dat VFL Wolfsburg, de club van 'De Witte van Drongen', een gevaarlijke concurrent voor Bayern is geworden.

De 69-jarige Beckenbauer raakte tijdens de Duitse bekerfinale onder de indruk van De Bruyne. "Hij speelde met een blessure gewoon door'', legt de wereldkampioen van 1974 uit. "Daaraan kan je zien dat hij karakter heeft.''

Outsider voor titel
Volgens Beckenbauer is De Bruyne een van de belangrijkste spelers van Wolfsburg. Als de club het voor elkaar krijgt de Belgische international bij de selectie te houden, kan Wolfsburg weleens een gevaarlijke outsider voor de landstitel worden, vreest de erevoorzitter.

De Bruyne in vizier
Overigens is de 23-jarige De Bruyne een van de spelers die Bayern in het vizier heeft. Anderhalf jaar geleden verruilde hij Chelsea voor Wolfsburg.

PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
GETTY
PHOTO_NEWS
BELGA