Basketploeg Verviers-Pepinster trekt zich terug uit Scooore League

BELGA
Verviers-Pepinster neemt komend seizoen wegens budgettaire redenen niet deel aan de Scooore League, de eerste klasse van het mannenbasketbal. Dat liet de club vandaag weten.

Begin april kende de Licentiecommissie Verviers-Pepinster in beroep toch een licentie toe voor komend seizoen. "Spijtig genoeg hebben we de beloofde sponsorgelden en subsidies voor komend seizoen nog niet ontvangen, waardoor we niet in staat zijn een degelijk budget samen te stellen", klinkt het. "We blijven echter in ons project geloven en zullen er tijdens dit sabbatjaar alles aan doen om sterker terug te keren."

Door het forfait van Verviers-Pepinster, dat al jaren licentieproblemen had, nemen er volgend seizoen slechts tien clubs deel aan de Scooore League. De competitieformule moet dus ook aangepast worden. Er wordt teruggegrepen naar het systeem van de dubbele competitie, goed voor een totaal van 36 speeldagen. Dat bevestigde de Scooore League vandaag. Het seizoen begint op vrijdag 30 september en de play-offs beginnen in de tweede week van mei 2017. De kalender wordt binnenkort gepubliceerd.
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels