Barça gaat bijna ten onder in Andalusische heksenketel, maar dan staan Messi en Suarez op

REUTERS
FC Barcelona heeft ook ook zijn vijfde duel van dit jaar tegen Sevilla kunnen winnen. De Catalanen werden in de eerste helft bij momenten helemaal van de mat gespeeld door de enthousiaste Andalusiërs en na een nieuwe flater van Sergi Roberto klom de thuisploeg ook op voorsprong. Maar na rust zetten Messi en Suarez de scheve situatie nog helemaal recht. Daardoor nadert Barça opnieuw tot op twee punten van Real Madrid in de stand.

De verwachtingen voor de kraker in het Ramón Sánchez Pizjuán-stadion waren hooggespannen en dat bleek terecht te zijn. Binnen de drie minuten konden beide ploegen al dreigen. De beste kans was voor Luis Suarez, maar Rico kon de plaatsbal van de Uruguayaan nog uit zijn doelvlak slaan.

Barça leek opnieuw in een begenadigde dag te zijn, maar Sevilla was niet van plan om de bezoekers in hun spel te laten komen. De thuisploeg zette hoog en snel druk en de uitstekende voorhoede lag constant op de loer. In de 14e minuut leverde dat ook resultaat op. Sergi Roberto - tegen Man City ook al de schlemiel - verslikte zich knullig in een steekpass en daardoor stond Vitolo plots alleen voor Ter Stegen. De Spaanse international nam het geschenk ook in ontvangst: 1-0.

Barça kreunde bij momenten onder de druk van de thuisploeg en bij rust had de stand makkelijk 3-0 kunnen zijn. Maar enkel de afwerking stond niet op punt bij de mannen van Sampaoli. Bovendien ontbonden Neymar en Messi hun duivels op slag van rust. De Braziliaan legde na een goede dribbel terug naar Messi en die vond een piepklein gaatje: 1-1 vlak voor affluiten. Voor Messi zijn 500ste goal in het shirt van de 'Blaugrana'.

AFP
AFP
AP
Barça recht de rug na rust

Ook na de rust volgden de kansen elkaar in sneltempo op en Barça nam gaandeweg het commando over. Messi kreeg twee uitstekende kansen om de Catalanen op voorsprong te schieten, maar Rico en Rami hielden de Argentijn van zijn tweede doelpunt van de avond. Maar dat bleek slechts uitstel van executie.

Op het uur sloeg ook Carriço aan het klungelen. Messi snoepte hem de bal af en op snelheid stoomde hij door richting de zestien. Daar speelde hij Luis Suarez knap vrij en het Uruguayaanse ijskonijn schoof de 1-2 rustig onder Rico. Sevilla kreeg zo de rekening gepresenteerd voor alle gemiste kansen, Barça werd beloond voor zijn goed begin aan de tweede helft.

Suarez kreeg ook nog een uitstekende kans op de 1-3, maar die trapte de prijsschutter pardoes op Rico. Aan de overzijde hielden Mascherano en Umtiti de organisatie stevig in handen en de zege van Barça kwam niet in gevaar. Sevilla blijft zo na een uitstekende wedstrijd zonder punten achter, maar dat hebben de Andalusiërs vooral aan zichzelf te danken. In de eerste helft hadden ze de partij al kunnen beslissen, maar de afwerking was veel te slordig.REUTERS
Photo News

Messi scoort 500e doelpunt voor Barcelona

Barcelona berekende dat de 29-jarige Messi 500 keer de netten deed trillen voor de Catalaanse club: 469 keer in officiële wedstrijden en 31 keer in oefenwedstrijden. Messi debuteerde in 2004 in de hoofdmacht van Barcelona. Op zijn eerste competitietreffer was het tot mei 2005 wachten. In 2014 brak Messi al het record van Paulino Alcantara, die van 1912 tot 1927 369 goals maakte voor Barcelona.