Aftredend Brits premier Boris Johnson.
Volledig scherm
Aftredend Brits premier Boris Johnson. © REUTERS

Bank voorspelt dat Britse inflatie boven 18 procent uitkomt

De Amerikaanse bank Citi voorspelt dat de Britse inflatie veel hoger uit zal komen dan eerder werd aangenomen. Economen van Citi rekenen nu op een piek van 18,6 procent in januari. De belangrijkste oorzaak van die toename zijn de maximumtarieven voor energie in het Verenigd Koninkrijk die twee keer per jaar omhoog gaan.

9 reacties

 • Henri Demeer

  5 maanden geleden
  daar zitten ze op hun eiland , eraf komen kost hen 18 %
 • peeters jos

  5 maanden geleden
  Jaja Brexit en "op hun eigen" zijn de eilandbewoners goed af. Europa werkt. Wanneer het goed gaat steken de lokale politici de pluimen op eigen hoed en wanneer het niet goed gaat dan wordt de schuld makkelijk op Europa gestoken om het eigen falen te verdoezelen (ons Tinneke; de Duitse gasafhankelijkheid; etc).
 • Henri Dederen

  5 maanden geleden
  Ja en bij ons en in de rest van Europa is er natuurlijk geen hoge inflatie...
 • Arne Van Gheluwe

  5 maanden geleden
  Dus 3procent is normaal, daarbovenop 7procent door de Russen en nog eens 8 proce t door de brexit. Besluit is dat de brexit erger is voor de economie dan een oorlog. Arme domme britten...
 • Dany Herman

  5 maanden geleden
  Dus rente gaat flink stijgen
 1. Efteling valt 1,5 uur helemaal stil door enorme stroomstoring

  Efteling valt 1,5 uur helemaal stil door enorme stroomsto­ring

  Door een enorme stroomstoring in Tilburg en omgeving zaten dinsdagmiddag ruim 38.000 gebruikers in de regio een tijdlang zonder elektriciteit. Opvallend: door de panne zat ook de hele Efteling zonder stroom. Verschillende bezoekers moesten uit attracties geëvacueerd worden. Even voor 16 uur kon de storing verholpen worden, meldt netbeheerder Enexis. Een woordvoerder van de Efteling zegt dat “de meeste attracties binnen nu en korte tijd” weer gaan draaien. Niemand heeft ondersteboven vastgezeten, aldus nog het pretpark.