Bakkali blijft dromen van Rode Duivels: "Maar met Martinez heb ik nog niet gesproken"

Zakaria Bakkali.
Photo News Zakaria Bakkali.
Zakaria Bakkali heeft voor het eerst sinds lang weer van zich laten horen. De flankaanvaller van Valencia had het in een uitgebreid gesprek met Sporza onder meer over de nationale ploeg en zijn avontuur in Spanje. "Op dit moment zit ik goed bij Valencia. Denk ik."

Als een komeet schoot de carrière van Bakkali omhoog. De Luikenaar maakte als jonkie indruk bij PSV en werd door de Rode Duivels het hof gemaakt. Onder Marc Wilmots vierde hij zijn debuut bij de nationale ploeg, maar na een dispuut bij PSV vertrok Bakkali uiteindelijk naar Valencia. Daar komt hij nauwelijks aan spelen toe. "Vorig jaar heb ik echt wel afgezien door mijn blessure", vertelt Bakkali aan Sporza. "Maar na mijn operatie gaat het veel beter. Ik voel me nog steeds geen honderd, maar tachtig procent. Ik moet nog meer trainen en matchen spelen. Vorig jaar heb ik veel gemist en dit seizoen mocht ik in twee competitieduels invallen."

"Valencia haalde heel wat spelers binnen, vooral op mijn positie. Wat de trainer me daarover zegt? Hij spreekt Spaans, terwijl ik slechts enkele woordjes begrijp. We praten niet echt veel. Maar bij alle grote clus speelt de beste speler. Ik denk dat ik op dit moment goed zit bij Valencia. Ik houd van Spanje en de competitie."

Droomt Bakkali eigenlijk nog van de Rode Duivels? "Natuurlijk blijft de A-ploeg mijn ambitie", zegt Bakkali, die in de selectie zit van de nationale beloften. "Maar na mijn zware blessure moet ik nu rustig werken. Met Martinez heb ik nog niet gesproken."