In de chaos rond de luchthaven van kaboel wordt een wenende baby overgedragen aan Amerikaanse soldaten.
Volledig scherm
In de chaos rond de luchthaven van kaboel wordt een wenende baby overgedragen aan Amerikaanse soldaten. © via REUTERS

Babymeisje van iconische foto op luchthaven van Kaboel opgespoord: zo gaat het nu met haar

Het was een beeld dat niemand onberoerd liet afgelopen augustus: te midden van de chaos op de luchthaven van Kaboel nam een Amerikaanse soldaat een baby aan van wanhopige Afghanen en tilde het kindje over een vlijmscherp hek met prikkeldraad. De Duitse krant Bild is erin geslaagd om het geredde meisje op te sporen. Zo gaat het nu met haar.

  1. Pasgetrouwde Belgische Afghaan in Kaboel vreest voor zijn leven: “Gisteren stonden taliban aan de deur van mijn ouders. Ze vroegen waar ik was”
    PREMIUM
    Wingene/Oostende

    Pasgetrouw­de Belgische Afghaan in Kaboel vreest voor zijn leven: “Gisteren stonden taliban aan de deur van mijn ouders. Ze vroegen waar ik was”

    Een jong koppel en hun familie staan op dit moment doodsangsten uit in Kaboel. De 33-jarige H. F, die al sinds 2015 in Oostende woont en in Wingene werkt als lasser, trok twee weken geleden naar zijn geboorteland om er zijn familie te bezoeken en om er te huwen. Wittebroodsweken zijn er niet voor de twee. Ze leven ondergedoken in de omgeving van de luchthaven van Kaboel. De jonge man was in een vorig leven ter plaatse journalist en medewerker van Oxfam. Hij is doodsbang.