Baas ontslaat zijn maîtresse, maar zij neemt op gemene wijze wraak

Instagram photo by Kaylea Reid * Jun 21, 2016 at 12:06pm UTC
Eerst een affaire met je getrouwde baas hebben en dan door hem ontslagen worden: daar kon Kaylea Reid niet bepaald mee lachen. Uit wraak zette de 26-jarige Britse twee naaktfoto's van hem op de Facebookpagina van het bedrijf waar zijn vrouw werkte. De jongedame riskeerde een celstraf van twee jaar voor die feiten, maar komt er nu met zes maanden voorwaardelijk vanaf. Een schadevergoeding hoeft ze ook niet te betalen omdat de rechtbank in Ipswich oordeelde dat Robert Page een en ander zelf uitgelokt heeft.

Reid begon in november vorig jaar te werken voor Affinity Trust, een organisatie die zich inzet voor mensen met leerstoornissen. In maart kwam er echter een einde aan haar relatie die acht jaar geduurd had. Page profiteerde van de gelegenheid om haar een troostende schouder aan te bieden. "Ze begonnen met elkaar te flirten en via WhatsApp zelfs pikante foto's naar elkaar te sturen", aldus het openbaar ministerie.

Twee van die plaatjes belandden uiteindelijk op de Facebookpagina van Broadwater Tool Supplies, de plek waar zijn vrouw werkt. Om er zeker van te zijn dat zijn overspel niet onopgemerkt voorbij ging, had ze ook nog enkele van haar collega's getagd. "In totaal zouden zo'n vierduizend mensen die foto's kunnen gezien hebben", vulde de aanklager aan.

Page is nog maar drie maanden geleden in het huwelijksbootje gestapt met Tara Linscer. "Tegen mij zei hij echter dat hij wenste dat ik zijn vrouw was. In mijn ogen hadden we niet echt een relatie. Ik kon bij hem uithuilen, maar daar heeft hij als baas misbruik van gemaakt. We hebben elkaar geknuffeld en gekust."

Instagram photo by Kaylea Reid * Aug 31, 2016 at 8:18pm UTC

Op 4 oktober kreeg Reid dan plots haar C4 in de bus. "Ik werd ontslagen omdat ik te angstig en depressief zou zijn. Ik ben er bijna zeker van dat Page gaan rondbazuinen is dat ik mentale problemen heb. Bij vorige evaluaties was er immers nooit een vuiltje aan de lucht. Ik voelde me zo kwaad, alsof de wereld op mijn kop gevallen was."

De dag erna voerde Reid vervolgens haar gemene plannetje uit. "Ik heb er voor de rest niet bij nagedacht. Pas toen mijn moeder me uitlegde dat het toch geen slim idee was, besefte ik dat ik in de fout gegaan was. Maar ik wilde dat zijn vrouw wist wat er tussen ons gebeurd was, hij kan niet blijven wegkomen met al zijn leugens. Hij heeft wel degelijk gezegd dat hij wilde dat ik zijn vrouw werd. Als iemand kwaad wordt, durven de stoppen wel al eens door te slaan."

Instagram photo by Kaylea Reid * Jun 11, 2016 at 4:24pm UTC

De directie van Affinity Trust vroeg haar de foto's te verwijderen twee uur nadat ze die geplaatst had, maar daar ging Reid niet op in. Ze vermoedt dat ze uiteindelijk offline gehaald werden door Facebook of mevrouw Page zelf. "Ik ben normaal gezien echt een lief meisje, maar ik ben in de val getrapt. Het was mijn eerste job in de zorgsector en het beviel me daar enorm. Dat hebben ze nu van me afgepakt."

Haar advocaat wist haar uiteindelijk te behoeden voor een effectieve celstraf. "Kaylea besefte plots dat ze naïef geweest was, het was een ultieme poging om gehoord te worden. Deze zaak is even vernederend geweest voor haar als voor meneer Page", klinkt het uit zijn mond.