Het financiële centrum van Hongkong.
Volledig scherm
Het financiële centrum van Hongkong. © AFP

Aziatische beurzen flink hoger na versoepeling coronabeleid China

De Aziatische aandelenbeurzen gingen vrijdag flink omhoog. Beleggers reageerden verheugd op de meevallende inflatiecijfers uit de Verenigde Staten. Die wakkerden de hoop aan dat de Amerikaanse centrale bank het rustiger aan kan gaan doen met het agressief verhogen van de rente om de inflatie te beteugelen. Ook het nieuws dat China de coronamaatregelen gaat versoepelen zorgde voor optimisme.

0 reacties

 1. "Besparen brengt rust in je hoofd": budgetexperte verklapt hoe je bezuinigt op je energiefactuur en andere uitgaven
  PREMIUM

  "Besparen brengt rust in je hoofd": budgetex­per­te verklapt hoe je bezuinigt op je energiefac­tuur en andere uitgaven

  Met de huidige inflatie en hoge energieprijzen willen we allemaal graag meer overhouden op het einde van de maand, maar hoe begin je eraan? Personal finance expert Renée Lambo geeft onder de naam PorteRenee al vijf jaar helder en praktisch advies om beter met je geld om te gaan. “Budgetteren levert meer vrijheid op én meer geld om te doen wat je echt wil.”
 2. Bitcoin op laagste punt in 2 jaar na mislukte deal tussen cryptobeurzen: “Als jouw munten op zo’n platform staan, ben je die in theorie wel kwijt”
  PREMIUM

  Bitcoin op laagste punt in 2 jaar na mislukte deal tussen cryptobeur­zen: “Als jouw munten op zo’n platform staan, ben je die in theorie wel kwijt”

  De belangrijkste cryptomunt Bitcoin daalde deze week tot het laagste punt in twee jaar tijd. De waarde van de overige cryptomunten volgde mee de neerwaartse koers. De oorzaak is de mislukte deal tussen cryptobeurzen Binance en FTX. Wat betekent dit nieuws voor je virtuele munten en wat moet je hier als cryptobelegger uit leren? Prof. dr. Gertjan Verdickt, assistent-professor financiële economie aan de KU Leuven, schept duidelijkheid.