Volledig scherm
© Tim Dirven

Avondklok wordt nachtklok in Antwerpen, horeca mag openblijven tot 1 uur - Frankrijk nadert “opnieuw de alarmdrempel”

Het gemiddelde aantal besmettingen met het coronavirus ligt op gemiddeld 604,1 per dag tussen 2 en 8 augustus. Dat is een stijging van 12 procent in vergelijking met de vorige week. Dat blijkt deze ochtend uit de gegevens van gezondheidsinstituut Sciensano. In totaal zijn in België al 75.008 mensen besmet geraakt met het coronavirus. 9.885 mensen in ons land stierven aan de gevolgen van het longvirus.

63 reacties

 • Francis Smet

  5 maanden geleden
  @pol van de Velde. Lees eerst aub eens goed de artikels alvorens kritiek te spuien. De klok gaat in vanaf 1.30 u tot 5.00u ( dit betekend dat je thuis moet zijn) Dus de horeca open tot 1.00 dan heb je nog 30 minuten om thuis te raken , je mag ook vroeger vertrekken natuurlijk. Compris ?
 • Eduard Dierckx

  5 maanden geleden
  Ik versta er letterlijk en figuurlijk geen bal meer van, maatregelen veranderen die enkele dagen daarvoor gesteld werden veranderen en een nieuwe vrijheid berovende straf uitvinden, de nachtklok, alweer onwettigheid troef. Mompelen met dat masker op en geen enkele deftige en reële statistiek om iets te bewijzen. Van het principe Alle Belgen gelijk voor de Wet heeft ze blijkbaar ook nog nooit gehoord.
 • pol van de velde

  5 maanden geleden
  De horeca mag open tot 1 uur, de avondklok is ingesteld tot 11u30. Zééééér logisch nietwaar. Of is de avondklok ook weer veranderd? Geen kat kan er nog aan uit. Waar kunnen we al die om de 3 dagen veranderde regels vinden? In het staatsblad misschien, dat moeten we toch dagelijks van buiten kennen volgens de wet?
 • anna geulen

  5 maanden geleden
  Als zwakteaanbod kan dit tellen buigen voor het geld van de horeca en de gezondheid van duizenden opofferen. Deze ezel stoot zich een tweede maal aan de zelfde steen. Dit is gewoon wanbeleid van de gouverneur en ontslag lijkt de enige oplossing. En waar blijft Jambon? ; wat we zelf doen doen we beter? Mag ik daar mee lachen!
 • MYRTHE PASS

  5 maanden geleden
  Eerst de avond en nacht van de gewone bevolking afnemen en nu ineens de horeca fiat geven door het sluitingsuur te verlaten.
 1. Vlaming in Wuhan over coronacrisis: "Toch beter de korte pijn dan de 10 maanden die jullie meemaken"
  Play

  Vlaming in Wuhan over coronacri­sis: "Toch beter de korte pijn dan de 10 maanden die jullie meemaken"

 2. De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"
  Play

  De Croo richt zich in laatste woorden tot jongeren: "Het einde wordt een nieuw begin"