Autobrand in kelder flatgebouw zet gezinnen op straat

Patrick Vertommen
Enkele gezinnen die in het appartementencomplex aan de Tessenstraat in Leuven wonen, moesten gisterenavond een ander onderkomen voor de nacht zoeken na een kelderbrand.

Even voor 18 uur moesten de hulpdiensten uitrukken naar het flatgebouw in de Tessenstraat in Leuven. Er sloegen vlammen uit het keldergat en er hing een dikke rook. De brand ontstond nadat een auto in de kelder vuur vatte. Er zijn geen aanwijzingen van brandstichting. Er stonden geen andere wagens in de buurt van de auto die vuur vatte. De brandweer had de brand snel onder controle. Na het blussen moest er nog een uurtje geventileerd worden.

Door de brand was de elektriciteitskast volledig in vlammen opgegaan waardoor het gebouw zonder elektriciteit kwam te zitten. Ook de gasaansluiting liep schade op en werd afgesloten. De Fonteinstraat en Brouwersstraat werden afgesloten voor het verkeer om de brandweer toe te laten haar werk te doen. Ook de ziekenwagen en de MUG kwamen ter plaatse. Het flatgebouw werd ontruimd. De bewoners moesten de nacht elders doorbrengen.

Sommigen hadden last van de rook. Een gezin met baby werd uit voorzorg naar het UZ Leuven afgevoerd. Voor wie niet bij familie of vrienden terecht kon, werd samen met het OCMW naar een oplossing gezocht. Rond 20 uur verliep alles weer normaal.