Aubameyang smeert Bayern München eerste competitienederlaag aan

EPA
Bayern München is leider af in de Bundesliga. Der Rekordmeister ging op bezoek bij aartsrivaal Borussia Dortmund met het kleinste verschil onderuit (1-0). Pierre-Emerick Aubameyang zorgde al na elf minuten voor de winning goal. Door de nederlaag van Bayern staat promovendus Red Bull Leipzig alleen op kop. Dortmund komt tot op drie punten van Bayern München.

Leipzig won gisteren met 2-3 de topper bij Bayer Leverkusen en hoopte vandaag stiekem op puntenverlies van co-leider Bayern München. In het Signal Iduna Park begon Borussia Dortmund uitstekend aan de partij. Bayern liet de bal aan de thuisploeg en betaalde dat al snel cash. Mario Götze, in het tussenseizoen overgekomen van der Rekordmeister, leverde Aubameyang de 1-0 op een dienblad af. Bayern München schrok even, maar nam nadien wel over. Hummels en Tiago kwamen niet tot scoren.

Vlak na rust kreeg Aubameyang een unieke kans om de match in een beslissende plooi te leggen, maar de pijlsnelle aanvaller stuitte op Neuer. Bayern ging daarna op zoek naar de gelijkmaker en via Ribéry liet het zelfs de netten trillen. Het feestje was echter van korte duur, want de 1-1 werd afgekeurd voor buitenspel. Niet veel later knalde Xabi Alonso op de lat. Aubameyang raakte weer niet voorbij Neuer en zo sleepte Dortmund zich met dichtgeknepen billen naar een 1-0 zege.
Opvallend: voor Bayern München is het de eerste competitienederlaag bij Borussia Dortmund sinds 2012.

AFP
AP
EPA
REUTERS
AFP