Atomium gesloten door onweer, Brusselse musea en parken wel open

AP
Het Atomium in Brussel blijft door het hevige onweer van gisteren en de gevolgen daarvan vandaag en morgen gesloten. De Brusselse musea en parken zijn wel open voor het publiek.

"Door het hevige onweer gisteren en de gevolgen daarvan, blijft het Atomium vandaag en morgen gesloten. Mini-Europa en het Art & Design Atomium Museum (ADAM) zijn wel open", laat het Atomium vandaag weten in een persbericht. Gisteren ontstonden door het onweer modderstromen die het Atomium overspoelden. De kelder met daarin een elektriciteitsleiding liep onder water.

De Brusselse musea hebben vandaag wel de deuren geopend.

In februari kwamen de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België en de Musea voor Kunst en Geschiedenis (in het Jubelpark) nog in het nieuws door waterlekken in de toonzalen. Zij ondervonden dit keer geen last van de overvloedige regenval. Ook het MIMA-museum in Molenbeek, waar onder andere tentoongesteld wordt in de kelders, en BOZAR hadden geen hinder van het onweer.

De KMSKB laten op hun website wel weten dat er vrijdag een uitzonderlijke sluiting is van de musea OldMasters, Wiertz en Meunier vanwege de nationale staking.

De parken in Brussel zijn open, ondanks het slechte weer. "Na een laatste analyse van de weersvoorspelling hebben we besloten geen bijzondere maatregelen te treffen", verduidelijk het kabinet van de Brusselse schepen van Groen Ruimten, Ahmed El Ktibi.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.