Aslaag houdt vliegtuig aan de grond in Oostende

UNKNOWN
Bij de inspectie van een vliegtuig van de Amerikaanse maatschappij World Airways op de Internationale Luchthaven Oostende-Brugge zijn assen gevonden op de motoren. Dat zegt de luchthaveninspectie. Het vliegtuig wordt aan de grond gehouden. Ook een toestel van ArkeFly vertoonde een aslaag bij aankomst in Schiphol.

Het vliegtuig van World Airways landde dinsdagmiddag in Oostende nadat het was opgestegen in Maastricht. "Er zijn resten van as gevonden maar er is nog geen schade vastgesteld", beklemtoont de luchthaveninspectie in Oostende. "Of er in de motoren schade is, zal pas vandaag blijken." Het vliegtuig van World Airways was het tweede toestel dat op Oostende landde. Bij een inspectie van het eerste toestel werd geen as aangetroffen. Dat toestel staat ook nog in Oostende. Een tweede vrachtvlucht van World Airways werd afgelast door de vondst op het eerste toestel. Dat vliegtuig moest uit Duitsland komen.

Ook aslaag op toestel ArkeFly
Een toestel van ArkeFly is gisteren op weg naar Schiphol eveneens door een aswolk gevlogen. Bij terugkeer in Amsterdam bleek er duidelijk stof op het vanuit het Turkse Antalya vertrokken toestel te zitten, waardoor direct groot alarm werd geslagen. Uit een uitgebreide inspectie is echter gebleken dat het de Boeing 737 en de motoren niet beschadigd zijn door het vulkaanstof.

"Het was even heel erg schrikken", zo bevestigt touroperator TUI het incident. "Maar gelukkig is het toestel net tien minuten geleden weer vrijgegeven."  (belga/dea/kve)