De voormalige premier van de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen, Armin Laschet.
Volledig scherm
De voormalige premier van de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen, Armin Laschet. © AP

Armin Laschet treedt af als premier Noordrijn-Westfalen

De premier van de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen, Armin Laschet (60), is afgetreden. De christendemocraat wordt lid van de Bondsdag in Berlijn en zegt de regionale politiek vaarwel. Laschet deed als leider van de christendemocraten een gooi naar het bondskanselierschap, maar leed in september een grote nederlaag bij de verkiezingen. 

 1. Tienerjongen in elkaar geslagen in Spectrumcollege in Beringen: “Veel leerlingen kampen nu met een schuldgevoel omdat ze niet hebben ingegrepen”
  PREMIUM
  Beringen

  Tienerjon­gen in elkaar geslagen in Spectrum­col­le­ge in Beringen: “Veel leerlingen kampen nu met een schuldge­voel omdat ze niet hebben ingegrepen”

  Er zijn beelden opgedoken van een leerling van het Spectrumcollege in Beringen die door een aantal medeleerlingen wordt aangevallen en tegen de grond wordt gewerkt. Volgens de directie dateren de beelden van 20 januari en circuleerden ze kort na het incident even op sociale media, maar verdwenen ze later weer van het net. Vandaag duiken ze echter weer op, ditmaal in de media.
 2. PORTRET. Steenrijke vastgoedfamilie schenkt Oostende eerste hotel in 25 jaar, al werd vader-stichter recent buiten gebonjourd door zonen: wie is de familie Degroote?
  PREMIUM

  PORTRET. Steenrijke vastgoedfa­mi­lie schenkt Oostende eerste hotel in 25 jaar, al werd va­der-stich­ter recent buiten gebonjourd door zonen: wie is de familie Degroote?

  Voor het eerst in 25 jaar (!) krijgt Oostende er een nieuw hotel bij, maar het verhaal van de aannemer erachter - vastgoedfamilie Degroote - is nóg opvallender. Omdat de drie zonen Degroote vonden dat hun vader-oprichter Xavier te traag wilde gaan, werd hij uit zijn eigen bedrijf gezet. Vandaag zijn ze concurrenten en bieden ze zelfs tegen mekaar op. Portret van een bouwfamilie met een hoog Dallas-gehalte.