Arbeider zwaargewond na metershoge val van reuzenrad

Bij de afbraak van een reuzenrad in Nieuwpoort is vanochtend een 28-jarige arbeider zwaargewond geraakt. Dat bevestigt de politie van de zone Westkust. De Nederlander kwam ten val toen het reuzenrad kantelde.

Het arbeidsongeval gebeurde op het Loodswezenplein in Nieuwpoort-Bad. De afbraakwerken waren ongeveer halverwege toen het reuzenrad kantelde. Een 28-jarige Nederlander viel een viertal meter naar beneden en kwam twee meter boven de grond gekneld te zitten in de metalen constructie. De brandweer had ongeveer een kwartier nodig om het slachtoffer uit zijn benarde positie te bevrijden. Ze kreeg hierbij de hulp van paracommando's die toevallig in de buurt op oefening waren.

De twintiger werd met ernstige verwondingen aan zijn armen, benen en rug afgevoerd naar het ziekenhuis van Veurne. De man verkeert niet in levensgevaar. Een 30-jarige Roemeense arbeider kon nog net op tijd wegspringen. Hij liep lichte verwondingen op aan zijn schouder.

Twee arbeiders zaten nog op het half afgebroken rad en werden heen een weer geslingerd, zo is te zien op beelden van VTM Nieuws. Beiden zijn naar het ziekenhuis overgebracht.

Het parket van West-Vlaanderen stuurde een deskundige ter plaatse om de precieze omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. Het dossier zal opgevolgd worden door het arbeidsauditoraat.  Het reuzenrad, het 'Roue de Paris', is het grootste rondreizende rad van Europa.

VTM Nieuws
Bart Boterman