Apple Watch doet Stores op juwelierszaken lijken

Een van de zes gouden Apple Watch Edition-modellen.
apple Een van de zes gouden Apple Watch Edition-modellen.
De komst van Apples slimme horloge, de Apple Watch, in april betekent voor het bedrijf ook een stevige omslag in zijn verkoopkanaal. Want als je ook een 18 karaats gouden horloge aanbiedt, moet de beveiliging in de winkels navenant zijn.

De officiële Apple Stores hebben binnenkort meer weg van een juwelierszaak dan van een hippe computer- en gsm-winkel. Het feit dat er vanaf april een heleboel flashy horloges te zien zullen zijn, is daar niet vreemd aan. Maar de winkels zullen ook echt de beveiliging optrekken, achterhaalde 9to5Mac. Dat om klaar te zijn voor de 18 karaats gouden versie van de Apple Watch.

Zo zullen de Apple-horloges bewaard worden in speciaal ontworpen safes, zowel voor de demomodellen als voor de horloges die in vooraad zijn. De brandkasten zijn uitgerust met MagSafe-opladers, zodat de demo-exemplaren opgeladen zijn voor de volgende dag. Voor de zes duurdere Apple Watch Edition-modellen is ook een ander verkoopsproces voorzien dan voor de versies in de Watch en Watch Sport-categorie.

Waar de meest doorsnee Apple smartwatches rond de 300 euro zullen kosten, zal dat voor de Edition-horloges naar alle verwachtingen over "enkele duizenden euro's" gaan

EPA
apple

Weegschalen

Om de smartwatches van dichtbij te kunnen bekijken, krijgen Apple Stores speciale toonbanken. Er wordt ook gewerkt aan een manier om gebruikers de toestellen veilig te laten uittesten en dragen. En nog een verrassende vernieuwing: weegschalen. Die moeten vooral helpen om de teruggebrachte Apple Watch Edition-exemplaren te dubbelchecken: Is het een echte Apple Watch en zit er nog zoveel goud aan als bij de verkoop?

Observatoren concluderen uit die maatregelen vooral dat er tussen de verschillende Apple Watch Edition-modellen ook bijzonder dure exemplaren zullen zitten. Waar de meest doorsnee Apple smartwatches rond de 350 dollar (ruim 300 euro) zullen kosten, zal dat voor de Edition-horloges naar alle verwachtingen over "enkele duizenden euro's" gaan.

apple