Apple repareert vanaf nu ook uw verouderde toestellen

Ook uw iPhone 4S kan nu terug binnengebracht worden bij Apple voor reparatie.
REUTERS Ook uw iPhone 4S kan nu terug binnengebracht worden bij Apple voor reparatie.
Met ‘Repair Vintage Apple Products Pilot’ wil Apple de periode waarbinnen consumenten hun Apple-product kunnen laten repareren, verlengen. De iPhone 4S en 5, MacBook Air en MacBook Pro uit 2012 en iMacs uit 2011 zouden daardoor terug in aanmerking komen, aldus 9to5mac.

Tot voor kort kwamen Apple-apparaten die 5-7 jaar oud waren op de lijst van "oude en verouderde producten” terecht. Daar zou nu verandering in komen. Tenminste, zolang de voorraad aan benodigde onderdelen strekt. Zijn de onderdelen op, dan gelden dezelfde regels als voordien. 

De nieuwe regelgeving bij Apple is een grote stap voorwaarts. De afgelopen jaren maakte het bedrijf reparaties steeds moeilijker. Zo weigerde Apple apparaten te repareren die al eerder door derden gerepareerd werden. Of de verouderde apparaten nog degelijk zullen werken na het installeren van het recentste besturingssysteem, is natuurlijk nog maar de vraag. 
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • felix strackx

  Niet meer dan normaal toch?

 • Frank De Kinder

  Het is ook nooit goed!.....zolang we maar negatief kunnen zijn.

 • Bea Van Goethem

  Tja, oude I-Phone van mijn zoon laadt niet meer op. Helaas zitten zijn code's erin. Bij Apple willen ze niets doen want het zou wel eens een gestolen toestel kunnen zijn... en dat ondanks alles wat we daar al gekocht hebben. Er rest mijn zoon niets anders dan een nieuwe te kopen. Wat ik me afvraag: hoe krijgen dieven gestolen I-Phones dan weer op gang?

 • Gerard Braeckmans

  Kunnen ze er ook wat informatie uit peuteren.