Apple bevestigt rol Apple TV binnen HomeKit

AP
Apple heeft op de eigen website bevestigd dat een Apple TV nodig is om HomeKit-apparaten buitenshuis te kunnen aansturen. HomeKit is Apples techniek waarmee slimme apparaten met elkaar communiceren.

Op de site van Apple staat te lezen dat een Apple TV van de derde generatie - de meest recente - nodig is om HomeKit-apparaten te kunnen bedienen als je niet thuis bent. Binnenshuis lijkt het voldoende te zijn om de verschillende apparaten, als thermostaten, deurknoppen en lampen in het hetzelfde wifi-netwerk te hebben of binnen het bereik van een iPhone of iPad met bluetooth.

Hoe het systeem precies in elkaar zit, is niet helemaal duidelijk, maar aangezien vandaag de eerste HomeKit-apparaten op de markt zijn gekomen, zal dat snel duidelijk worden. Vermoedelijk worden ze met wifi of bluetooth aan de Apple TV gekoppeld en omdat die met het internet verbonden is, zijn alle apparaten daarmee benaderbaar van buitenaf.

Uiteindelijk hoopt Apple zoveel mogelijk producenten van slimme hardware over de streep te trekken en van HomeKit een 'standaard' te maken. Op die manier moet het in de toekomst mogelijk worden om alle slimme apparaten met elkaar te laten werken. Zo kan een slimme elektriciteitsmeter automatisch de lampen uitzetten als het energieverbruik te hoog wordt.