Apple beconcurreert Google nu met eigen Street View

Tim Cook, huidige CEO van Apple.
GETTY Tim Cook, huidige CEO van Apple.
Apple is bezig een concurrent van Google Street View op de markt te brengen. Het techbedrijf maakt net als Google gebruik van met camera uitgeruste auto's, meldt Apple op de eigen website. Het bedrijf wil zo de kaartenapplicatie verbeteren. In een mededeling stelt Apple dat de voertuigen wereldwijd zullen rijden om informatie te verzamelen voor de app Apple Maps.

Het bedrijf zal tussen 15 en 30 juni auto's door Ierland, Engeland en de Verenigde Staten laten rondrijden. "We zijn geëngageerd om uw privacy te beschermen terwijl deze data worden verzameld", verzekert het bedrijf. Zo zullen gezichten en nummerplaten - net zoals in Street View - onherkenbaar worden gemaakt op de verzamelde beelden, voor die gepubliceerd worden. Overigens meldt het techbedrijf niet dat het gaat om een concurrent van Street View, maar alles wijst wel in die richting.

Dat Apple bezig is met zo'n dienst, geldt niet als een grote verrassing. In februari doken er al beelden op van auto's met het logo van Apple. Op de auto's zaten sensoren en camera's. Het bedrijf uit Cupertino heeft al een eigen kaartendienst, Apple Maps.

Concurrent Google heeft al langer zulke wagens rondrijden, voor de dienst Street View. Ook Nokia maakt met eigen voertuigen opnames voor de kaartendienst Here.