Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © AFP

Antwerps Zorgbedrijf verstrengt regels voor bezoek in woonzorgcentra

De ene na de andere school sluit in paniek de deuren nadat er besmettingen met de Britse variant werden vastgesteld: een basisschool in Edegem gaat een week dicht na twee positieve testen en 1.400 scholieren van het Sint-Jozefsinstituut in Kontich moeten tot minstens 24 januari thuis blijven. Daarnaast is er een uitbraak met de Britse variant vastgesteld in Houthulst: al meer dan honderd mensen zijn besmet geraakt. Vandaag komt ook het kernkabinet samen om het meest recente advies van de GEMS te bespreken: volgen er nog strengere maatregelen voor reizigers? Herlees alle ontwikkelingen over het coronavirus van maandag 18 januari hier.

184 reacties

 • Ronny Wauters

  3 maanden geleden
  Altijd de gezondheid van de jeugd! Wij als ouders tellen niet meer mee blijkbaar! De jeugd is gewoon stront verwent door politici!
 • Joshua Delvo

  3 maanden geleden
  Gepakt in snelheid?? Aja is juist, ze weten nu pas dat er een pandemie rond gaat...
 • henri savelkoul

  3 maanden geleden
  Het is al zover we zijn nog niet begonnen met vaccineren en er zijn al 4 milj spuiten te weinig met dank aan deze regering die steeds achter de feiten loopt maar we vergeten niet de rekening volgt 2024 of allicht eerder
 • frederik claeys

  3 maanden geleden
  Stef Wauters doet al weken, maanden zijn best om de juiste vragen te stellen en hardnekkig de vinger aan de pols te houden, waarvoor dank De antwoorden van de politici maar van de experts, zoals Goossens worden des te meer ontwijkend. Begrijpe wie kan
 • Kevin van Goethem

  3 maanden geleden
  Voor volwassenen de sport en hobby's stoppen is ook heel slecht. Ook voor ons is dit de enige moment op te ontspannen. Een paar dagen zou ik nog begrijpen. Nu is het gewoon onzin. Ook voor ons is dit een lichtpuntje. Waar is de gelijkheid? Waar is unia als we ze echt nodig hebben? Of is een volwassen persoon minder mens dan een kind?
 1. Ook gouverneur Decaluwé wil terrassen open en spreekt van coronamoeheid bij bevolking én politie: "Het vat is op bij de mensen”
  34

  Ook gouverneur Decaluwé wil terrassen open en spreekt van coronamoe­heid bij bevolking én politie: "Het vat is op bij de mensen”

  De gouverneur van Luik zal zich niet verzetten als restaurants en cafés hun terrassen opnieuw openen op 1 mei, ongeacht wat het Overlegcomité daarover beslist. De gouverneur van West-Vlaanderen, Carl Decaluwé (CD&V), benadrukt in een reactie daarop dat een gouverneur moet volgen wat het Overlegcomité zegt, met of zonder goesting. “Aan de andere kant heb ik ook liever dat samenkomsten van mensen gecontroleerd buiten gebeuren”, zegt hij. “De terrassen kunnen ons helpen daarbij.”
 1. Kan Eddy Planckaert in één slag nagel in blok hout kloppen?
  Play
  De Omgekeerde Wereld

  Kan Eddy Planckaert in één slag nagel in blok hout kloppen?

 2. Brandbaar snoep op een taart vol vuurwerk? Slécht idee!
  Play

  Brandbaar snoep op een taart vol vuurwerk? Slécht idee!