Antwerpen krijgt waarschijnlijk tweede Belgische Apple Store

Archiefbeeld.
ANP Archiefbeeld.
Krijgt Antwerpen na Brussel binnenkort als tweede Belgische stad een officiële Apple Store? De kans is groot, aangezien de computergigant via een jobsite vacatures voor winkelmedewerkers "in de provincie Antwerpen" online heeft geplaatst.

Officieel is er nog geen enkel nieuws aangekondigd over de nieuwe Apple Store, maar de naam van de stad Antwerpen doet al langer de ronde, naast die van Gent. Nu zijn er ook vacatures voor de functies van 'Genius', 'Specialist' en 'Service Specialist' online verschenen op de jobsite StepStone. Het gaat om functies in de provincie Antwerpen voor fulltime medewerkers met twee jaar ervaring. Het aanbod van Apple is 'competitive'.

Grand Bazar of Handelsbeurs?

De kaart bij de vacatures wijst naar het Grand Bazar-shoppingcentrum bij de Groenplaats, waar ook winkels als Fnac gevestigd zijn, al kan dat ook toeval zijn. Als provinciehoofdstad en grootste stad van Vlaanderen zou de locatie in het centrum ook logisch zijn. Volgens de gespecialiseerde website iCulture zou ook de nog te renoveren Handelsbeurs aan de Meir, een prestigeproject van de stad, in aanmerking komen.

Eerder werd al bekend dat er zo goed als zeker een Apple Store komt aan de Guldenvlieslaan in Brussel, waar er in een pand achter de typische grote zwarte doeken van Apple alvast verbouwingswerken aan de gang zijn. Apple wil voorlopig enkel bevestigen dat er een Apple Store komt in België, de exacte locatie of locaties blijven geheim.