Anonymous verklaart IS de oorlog in videoboodschap

Het hackerscollectief Anonymous heeft in een videoboodschap de oorlog verklaard aan IS. "We komen achter jullie aan", luidt het. En: "Het Franse volk is sterker dan jullie en zal ook sterker uit deze gruweldaad komen." De hackers kondigen aan dat ze hun kennis zullen aanwenden om "de mensheid te verenigen" en ze verwittigen de terroristen, "jullie kunnen ons verwachten."

Een woordvoerder met het typische masker sprak de volgende woorden: "Anonymous gaat wereldwijd achter jullie aan. Weet alvast dit, we gaan jullie vinden en we laten jullie niet ontsnappen. We gaan de grootste campagne ooit lanceren tegen jullie. Verwacht jullie maar aan grote cyberaanvallen. De oorlog is afgekondigd, wees voorbereid. Het Franse volk is ook sterker dan jullie en ze zullen nog sterker uit deze gruweldaad komen."

De hackers gaan een lijst van twitteraccounts publiceren die in naam van IS propaganda verspreiden. Ook na de bloedige raid op de redactie van het satirische weekblad Charlie Hebdo kondigde Anonymous een aanval aan op IS.

Twitter

Ook Ghost Security Group strijdt tegen IS

Eerder dit jaar verliet een kopstuk het collectief om zich aan te sluiten bij de 'Ghost Security Group', een professioneel team van hackers dat ook al de elektronische oorlog verklaard heeft aan IS. Het gaat om de 33-jarige ex-Miss Jordanië, Lara Abdallat. Zij liet in juni al verstaan dat de Ghost Security Group toen al meer dan 100 IS-websites opgedoekt had en meer dan 55.000 Twitteraccounts blokkeerde. De directeur van de groepering liet toen ook weten dat ze IS 24 op 24 en 7 op 7 het vuur aan de schenen legt. Dat doen ze door het infiltreren in de netwerken van IS en het doorspelen van informatie aan de Amerikaanse overheid. "Met de informatie die we over IS verzamelen kan de Amerikaanse overheid mogelijk aanvallen verijdelen. Wij hebben de data en zij hebben de wapens", klonk het toen.

Ghost Security Group wordt vaak vergeleken met Anonymous, maar volgens hen is er een belangrijk verschil. "We zijn geen 'hacktivisten'. Om terrorisme te bestrijden heb je structuur nodig." En net daarom scheidde Ghost Security Group zich af van het originele GhostSec, dat wel nauw samenwerkt met Anonymous.  De leider van GhostSec, WauchulaGhost onderhoudt nog wel nauwe contacten met Anonymous. "We zullen Anonymous blijven steunen, omdat ze een belangrijke rol spelen in de strijd tegen IS."

Bij de aanslagen van vrijdagavond in Parijs zijn in totaal 129 mensen om het leven gekomen. Er vielen ook 415 gewonden waarvan er nog 42 vechten voor hun leven.

Lara Abdallat heeft Anonymous verlaten om samen met de overheid Islamitische Staat te bestrijden.
facebook Lara Abdallat heeft Anonymous verlaten om samen met de overheid Islamitische Staat te bestrijden.