Annulatie Tomorrowland kan Vlaamse regering tot 1,8 miljoen euro kosten, Bart Somers wil overleg met burgemeesters Boom en Rumst: “Als er goede wil is zijn oplossingen te vinden”

Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld) gaat "in de loop van volgende week" in gesprek met de  burgemeesters van Boom en Rumst over hun beslissing om het dancefestival Tomorrowland dit jaar niet te laten plaatsvinden. Dat heeft hij donderdagavond aangekondigd. "Samen moeten we dat (festival) veilig kunnen organiseren", zo klinkt het. Als het festival niet kan doorgaan, kan dat de Vlaamse overheid tot 1,8 miljoen euro kosten. “Dat is een gevolg de voorschottenregeling van de Vlaamse regering. Als een evenement niet kan doorgaan, moeten de kosten die al gemaakt zijn en niet recupereerbaar zijn, terugbetaald worden", bevestigt minister van Economie Hilde Crevits (CD&V) aan VTM Nieuws. 

239 reacties

 • Eddy Michiels

  1 maand geleden
  Ha, ha, de burgemeesters mogen beslissen en ze hebben beslist. Nu gaan Somers en Jambon de populaire toer op en proberen de mensen terug te overtuigen hoeveel ze wel met de bevolking inzitten. Wat kan hun Tommorowland schelen? Niks natuurlijk. Somers vergelijkt dat met Pukkelpop, zoveel verstand heeft hij er van. Te laat jongens, jullie kalf is al verdronken.
 • Jean-Marie Gijsen

  1 maand geleden
  Als ze iets organiseren moeten ze ook maar opdraaien voor de onkosten van de beveiliging. Anders moet Somers maar bijspringen. Er vallen nog duizenden euro's zoniet miljoenen te vergaren bij zijn vriendinnen.
 • Paul Verbeeck

  1 maand geleden
  Er was niks zeker, maar toch geven ze al bakken geld uit om iets te organiseren. Ah ja , het hun geld niet en als het niet doorgaat moeten ze het niet teruggeven. Zo kan iedereen veel geld spenderen aan een evenement. Waarom moet de belastingbetaler dit betalen en nog eens betalen om binnen te mogen , als de buitenlanders tenminste niet met de tickets weg zijn.
 • Peter Nols

  1 maand geleden
  1,8 miljoen voor veiligheid en geen overlast, ik zou zeggen "doen". De ordehandhaving kost al bijna evenveel. 95 procent van de burgers in de wijde omgeving van Boom hebben vandaag geklonken op dit goede nieuws.
 • theo de laet

  1 maand geleden
  Als ze geen buitenlanders toelaten kan het gemakkelijk doorgaan