Angstaanjagend geval van verkeersagressie in CaliforniëDeirdre Orozco werd in vijf dagen tijd twee keer gearresteerd voor verkeersagressie rond de stad Sacramento in Californië. De slachtoffers van de tweede aanval konden het incident vastleggen op video en filmden hoe de 50-jarige vrouw beweerde een agent te zijn en voor hun wagen zigzagde alvorens ze op hen inreed. Het filmpje, dat u hieronder kan bekijken, werd door zowat alle Amerikaanse media gedeeld.

De twee vrouwen in de getroffen wagen belden zaterdagmiddag in paniek de Highway Patrol om aan te geven dat een chauffeur in een Ford Explorer pick-up hen achterna zat op een snelweg ten noordoosten van Sacramento. "Ze heeft net onze auto geraakt (...) Ze is ons van de weg aan het duwen (...) en komt achter ons aan", aldus passagier Delanie Strykul met een beverige stem. "Help ons alstublieft."

"Ik kon niet geloven dat dit echt gebeurde. Ik zat daar en dacht bij mezelf 'Dit moet een grap zijn'", aldus Strykul tegenover persagentschap AP gisteren. Het zou uit de hand gelopen zijn toen Strykul een onbeleefd gebaar maakte naar de Ford Explorer die hen probeerde de weg af te snijden en hen al een tijdje kort op de hielen zat. De vrouw begon vervolgens te filmen terwijl ze de Highway Patrol aan de lijn had. Valerie Gladieux, de bestuurster van de witte Mazda werd uiteindelijk naar een afrit geleid waar een politieagent wachtte om de vrouw te arresteren.

Deirdre Orozco bleek eerder die week al eens gearresteerd te zijn voor vluchtmisdrijf na een gelijkaardig geval van verkeersagressie. De vrouw zou toen op een wagen ingereden zijn en gedreigd hebben de ruiten van de auto in te slaan nadat ze de chauffeur de weg had afgesneden. Ze werd vrijdag vrijgelaten, maar het duurde dus niet lang voor ze haar gedrag herhaalde.

KTLA on Twitter