Angelina Jolie ziek van ontvoering schoolmeisjes

Angelina Jolie
GETTY Angelina Jolie
Angelina Jolie voelt zich ziek bij de gedachte aan de ontvoerde schoolmeisjes in Nigeria. "Mijn diepste angst is dat het te laat is, en dat ze al verkocht zijn of misbruikt", zegt de actrice tegen de BBC.

Jolie is een van de sterren die de campagne #BringBackOurGirls steunt. Onder anderen Alicia Keys, Amy Poehler, Cara Delevingne en Leona Lewis lieten via sociale media blijken hart voor de zaak te hebben, terwijl Anne Hathaway in Los Angeles met een megafoon aandacht vroeg voor de meer dan 200 meisjes die drie weken geleden werden ontvoerd door de moslimgroepering Boko Haram. De groepering dreigt de meisjes te verkopen, omdat ze in plaats van onderwijs te volgen zouden moeten trouwen.

"Wat me kwaad maakt is de cultuur van straffeloosheid die tot deze situatie leidt", zei Angelina verder tegen BBC. "Mannen hebben het idee dat ze dit kunnen maken, dat die meisjes niet alleen geen recht op onderwijs hebben, maar ook dat ze hun bezit zijn en dat ze hen mogen misbruiken, verkopen, verkrachten. En waarschijnlijk gaan ze niet naar de gevangenis, en dat is ons falen."

Angelina zet zich sinds mei 2012 samen met de Britse minister voor Buitenlandse Zaken Willam Hague in om verkrachtingen en seksueel geweld in conflictgebieden aan te pakken.