Angelina Jolie stopt met promotie film om 'waterpokken'

Angelina Jolie (archieffoto)
ANP Angelina Jolie (archieffoto)
De actrice en regisseur Angelina Jolie heeft alle afspraken rond de promotie van haar film 'Unbroken' afgezegd. Volgens haar filmmaatschappij zit Jolie thuis met de waterpokken. De afzegging komt na een bewogen week waarin Jolies film werd gepasseerd voor een belangrijke prijs en waarin een Sony-topvrouw haar talent 'minimaal' noemt.

Filmmaatschappij Universal Pictures maakte gisteren bekend dat Jolie een "milde versie van de waterpokken" heeft, waardoor ze de komende dagen niet in het openbaar kan verschijnen. De actrice had haar agenda volgepland met bijeenkomsten waarin ze reclame maakt voor de film 'Unbroken' die ze zelf regisseerde. De film gaat maandag in première, en ook dan laat Jolie verstek gaan. Haar man Brad Pitt en hun zes kinderen gaan wel.

Het is geen makkelijke week voor Angelina Jolie. Sony-topvrouw Amy Pascal noemt haar een "verwend nest" met een "gebrek aan talent", zo bleek uit uitgelekte emails. Door een cyber attack liggen privé-mails van de Sony-directeur op straat. De twee ontmoetten elkaar gisteren en de foto waarin Jolie haar bekende harde gezicht liet zien, ging snel rond op internet.

Deze week werden de nominaties voor de Golden Globes bekend gemaakt, de televisie- en filmprijzen. 'Unbroken' wordt daarbij nergens genoemd. In een vooraf opgenomen video zegt Jolie over haar afwezigheid bij de première van de film: "Ik ben dan thuis, met jeuk en een groot gemis. Ik kan het niet geloven, want deze film is zo belangrijk voor me. Maar ja, zo is het leven."