Andrew (25) wilde de kat van z'n zus redden in overstroomd huis, maar werd geëlektrocuteerd en stierf

Een kat op zoek naar een droge plek nadat het appartement van haar baasjes in Houston helemaal onder water liep.
afp Een kat op zoek naar een droge plek nadat het appartement van haar baasjes in Houston helemaal onder water liep.
Over het dodentol door storm Harvey bestaat nog onduidelijkheid, al zouden al zeker 44 mensen omgekomen zijn. Een van hen is de 25-jarige Andrew Pasek. Zijn groot hart voor dieren werd hem fataal, want Andrew probeerde de kat van z'n zus te redden toen hij geëlektrocuteerd werd.

Afgelopen dinsdag trok Andrew Pasek naar het huis van zijn oudere zus, Alyssa. Hij wilde kijken hoe het met de kat gesteld was nadat Alyssa en haar gezin hun woning halsoverkop verlaten hadden nadat de hele straat plots onder water stond. Onderweg naar haar woonst stapte hij echter op een elektrische draad die onder stroom stond en al deels onder water lag. Omdat de jongeman enkele maanden geleden z'n enkel gebroken had en er nog een ijzeren pin inzat, werd hij als het ware een magneet. "Andrew begon plots te kermen van de pijn", vertelt de vriend die hem vergezelde. "Hij begon rond te springen, verloor zijn evenwicht en viel pardoes op de paal waar de stroom doorliep." 

"Ik voelde de stroom ook en probeerde Andrew nog te helpen", klinkt het. "Maar die riep: 'Nee, raak me niet aan. Ik sterf'" De jongeman werd nog overgebracht naar het ziekenhuis waar hij overleed. Aan elektrocutie.

Onbegrijpelijk, vindt zijn familie. "De tuin en de straat stonden al anderhalve meter onder water. In zulke benarde omstandigheden had de stad de stroomvoorzieningen moeten uitschakelen. Dit stomme incident doet zo'n pijn", zegt z'n moeder. "Andrew was een enorme dierenliefhebber, wilde voortdurend helpen. Hij zat zo in met de kat van Alyssa. Net die liefde werd hem fataal."

Tweede zoon

Het is al de tweede zoon die de vrouw, moeder van vier, verliest. Haar oudste liet  het leven in een auto-ongeval toen hij negentien was en werd aangereden door een dronken bestuurder. "Ik wilde dat dit gewoon een vreselijk slechte droom was." Vrienden en sympathisanten hebben intussen al 45.000 dollar binnengehaald om het gezin te helpen. Dat geld zal worden gedoneerd aan een goed doel dat Andrews naam zal dragen.

Een ongedateerde foto van Andrew Pasek en een vriendin.
RV Een ongedateerde foto van Andrew Pasek en een vriendin.5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • ANJA Pollaert

  Het leven is niet eerlijk,goede moeten gaan en slechte mogen blijven.

 • Melanie Van den broeck

  Ja hopelijk is de poes dan gered zodat hij zeker niet voor niets is gestorven.

 • sabrina velez

  Rip jongeman

 • MYRTHE PASS

  Jammer dat dan juist een dierenvriend moet sterven. Hij doet een goede daad, wil een kat redden en dan gebeurt er dit. Waarom? Ik hoop dat de vriend die hem vergezelde of zijn familie zijn wens nog hebben vervuld, namelijk de kat redden.

 • Frank Eeckelaers

  En hoe zit het met de kat?