André Gyselbrecht tevreden met bevalling dochter: "Blij dat Elisabeth nu man heeft die goed voor haar zorgt"

Elisabeth Gyselbrecht en haar nieuwe vriend, Yves W.
kos Elisabeth Gyselbrecht en haar nieuwe vriend, Yves W.
Elisabeth Gyselbrecht, de weduwe van Stijn Saelens, is bevallen van een dochtertje. Daardoor is het onduidelijk of ze vandaag op de start van het proces over de kasteelmoord aanwezig zal zijn. Sowieso zit ze, door haar vader André, in een verwrongen positie. Want hij neemt plaats op de beklaagdenbank, omdat hij de moord op haar toenmalige man besteld zou hebben.

Charlotte. Dat is de naam van het meisje dat donderdag ter wereld kwam. Het is het vijfde kind van dokter Elisabeth Gyselbrecht (39). Uit haar huwelijk met Stijn Saelens heeft ze vier kinderen: Arthur (13), Josephine (12), Amelie (8) en Pepijn (7). Haar vader, André Gyselbrecht (65), vernam het nieuws van de geboorte van zijn kleinkind in de gevangenis van Beveren. Volgens zijn entourage reageerde hij erg blij: "Mijn enige eigen geluk vandaag is dat Elisabeth nu een man heeft die goed voor haar en de kinderen zorgt."

Het is bekend dat Elisabeth Gyselbrecht haar vader, ondanks zijn betrokkenheid in de kasteelmoord, geregeld bezoekt in de gevangenis. Haar kinderen gaan soms mee naar vati, zoals ze de huisarts uit Ruiselede noemen. Een zoontje van Stijn Saelens heeft door de bezoeken achter de gevangenismuren inspiratie opgedaan: hij zegt dat hij later cipier wil worden.

Wie is de vader van de kleine Charlotte en waarom mag hij niet meer optreden als voogd van de andere kinderen van Elisabeth? Lees het hele verhaal in onze Pluszone, exclusief voor abonnees. Proef nu vier weken voor maar 1 euro.

Volg het proces vanaf 9 uur live op hln.be/kasteelmoord