Anderlecht nog op zoek naar T2: Frutos én Vanderhaeghe bedanken voor de eer

photo_news
Noch Yves Vanderhaeghe, noch Nicolas Frutos wordt de assistent-trainer van Hein Vanhaezebrouck bij Anderlecht. De zoektocht naar een T2 gaat voort. Dat is vanmiddag bekendgemaakt bij de voorstelling van Vanhaezebrouck, die voor drie jaar tekende bij paars-wit.

Nicolas Frutos, die Anderlecht de voorbije vier wedstrijden onder zijn hoede had na het vertrek van de Zwitser René Weiler, heeft bedankt om T2 te worden. "Frutos heeft het voorstel om persoonlijke redenen afgewezen", aldus manager Herman Van Holsbeeck. "We zijn met hem overeengekomen zijn contract te beëindigen." Vanhaezebrouck liet weten dat hij Frutos gevraagd had om te blijven. "We hebben maandag een uur samengezeten en hadden een heel goed gesprek", aldus de nieuwe T1 van Anderlecht. "Nicolas is zeer direct en dat apprecieer ik. Hij is heel ambitieus en heeft een mooie toekomst voor zich. Misschien hoopt hij op een kans als T1 bij een andere club."

Ook Yves Vanderhaeghe, die midden september ontslagen werd bij KV Oostende, bedankte voor de functie van assistent-trainer. "Hij heeft beslist zijn carrière als T1 voort te zetten en wacht op een club", zei Van Holsbeeck daarover. "Dat had ik een beetje verwacht, maar ik was aangenaam verrast dat hij het wilde overwegen. Alleen was het moment voor hem niet ideaal. Er zit in de Belgische competitie jammer genoeg bijna elke week een trainer op de wip en Vanderhaeghe hoopt dus op mogelijkheden als hoofdtrainer."

Wie T2 wordt, is nog niet duidelijk, want Anderlecht neemt ook afscheid van de assistenten van ex-coach René Weiler (David Sesa en Thomas Binggeli, red.). De 39-jarige Karim Belhocine, technisch directeur van KV Kortrijk, is een al vaak geciteerde optie. "Hij is een jonge trainer die goed debuteerde als hoofdtrainer bij Kortrijk", zei Vanhaezebrouck. "Het zou goed zijn als we hem hier zouden kunnen hebben."

Vanhaezebrouck leidt vanaf woensdag de trainingen in Anderlecht. Hij beleeft zijn vuurdoop op vrijdag 13 oktober, wanneer Anderlecht voor de competitie naar KV Mechelen trekt. Op woensdag 18 oktober neemt hij voor het eerst plaats in de Anderlechtse dug-out in het Constant Vanden Stockstadion voor het Champions League-duel tegen PSG.
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • roisine

  er zijn toch nog trainers vrij voor T2 en T3, hasi, bob peeters, glenn de boeck, matthijsen,.het profiel zal moeten bepaald worden wie het best past bij het karakter en de eisen van hein. die liggen zeer hoog blijkbaar dat niemand met hem wil werken.vaccature zetten in de krant, weinigen zouden hein zijn slaafje willen zijn tenzij hij een stuk van zijn eigen loon geeft aan zijn assistenten

 • Hans Torbeyns

  Werd Yves (die logischer wijze zou bedanken) gevraagd om van Frutos (als 2de keus) af te geraken

 • I Lis

  En het geleuter ging verder...wel een afgang voor de "topcoach" ...niemand wil met hem werken! En wat vinden de spelers ( buiten Svenneke en matske) ervan??

 • Neil O'Harra

  Hopelijk krijgt RSCA geen pak voor de broek tegen PSG thuis binnenkort, ik vrees dat de reacties en kritiek op Hein dan al moordend zullen zijn... Maar de nieuwe trainer van AA Gent (of Standard bv) zal zich ook aan wat mogen verwachten. Pressure pressure pressure, zeer ondankbare job! En van steenezels kan je nog altijd geen koerspaarden maken...

 • D SK

  Misschien Hasi terug opvissen, die breekt als T1 toch weinig potten in het buitenland, en kent ook het huis.