Anderlecht heeft akkoord met nieuwe trainer René Weiler

epa
RSC Anderlecht heeft dan toch voor de start van het nieuwe seizoen een nieuwe trainer beet. "Op dit ogenblik onderhandelt paars wit met zijn huidige club FC Nürnberg om de overgang af te ronden", klinkt het op de website van paars-wit.

Het EK voetbal mag dan wel volop aan de gang zijn, bij Anderlecht zitten ze hoegenaamd niet onderuitgezakt op de sofa. Eerder op de dag werd al bekendgemaakt dat rechtsachter Dennis Appiah de nieuwe rechtsachter wordt, maar het belangrijkste nieuws volgde later op de avond. De 42-jarige René Weiler wordt namelijk de nieuwe trainer op het Astridpark.

Weiler, ex-speler van Winterthur, Aarau, Servette Genève en FC Zürich, was eerder in eigen land als coach bij Winterthur, Sankt-Gallen, Schaffhausen en Aarau aan de slag. Met Nürnberg miste hij afgelopen seizoen maar net de promotie. Omwille van zijn enorme vechtlust voor de dug-out wordt hij in Duitsland vaak met Liverpool-coach Jürgen Klopp vergeleken.

Niet tegen zijn zin
Bij Nürnberg, de vorige club van Weiler waar hij nog een jaar onder contract ligt, zagen ze de overgang al langer aankomen. "We zijn op de hoogte van de interesse van de Belgische topclub", klonk het bij directeur Bornemann in onze krant. "René heeft ons dat al een tijdje geleden zelf laten weten, al hebben we nog geen bod ontvangen. We zullen onze coach niet tegen zijn zin bij ons houden. We hebben een plan-B voor moest het nodig zijn."

Geen Martinez of Le Guen
Weiler beschikt over het profiel waar Herman Van Holsbeeck en Roger Vanden Stock naar op zoek gingen. Uit het verleden is al gebleken dat de jeugdige coach jonge talenten goed kan kneden en over voldoende tactische bagage beschikt. Al zagen de bonzen van paars-wit ook wel heil in de komst van Roberto Martinez, maar die zijn looneisen waren te hoog. De 52-jarige Paul Le Guen moest zijn carrière dan weer opbouwen zodat ze in het Astridpark uiteindelijk ook die piste lieten varen. Met Weiler kunnen na de onderhandelingen met Nürnberg nu eindelijk de voorbereidingen op het seizoen 2016-2017 volledig van start gaan.