Beeld van een protest tegen de zes weken-abortusban aan het Capitool in Austin, Texas.
Volledig scherm
Beeld van een protest tegen de zes weken-abortusban aan het Capitool in Austin, Texas. © AP

Amerikaanse regering wil Texas aanklagen voor zeer strenge abortuswet: “Nu kan elke burger premiejager zijn”

De Amerikaanse regering is van plan een rechtszaak aan te spannen tegen de staat Texas vanwege de nieuwe, zeer strenge abortuswetgeving daar. Het is niet bekend op welke gronden de nationale overheid dat wil doen.

2 reacties

 • johan fransaert

  2 maanden geleden
  Ergens leven veel Amerikanen vooral aan de rechterzijde nog in gedachten in de 19 eeuw vrouw aan de haard enzomeer en zo een land gaat dan als moraalridder spelen in de rest van de wereld.
 • Raphaël Defour

  2 maanden geleden
  Men kan best wel republikein zijn, doch wat zij er in Texas van bakken heeft veel weg van een georganiseerde obstructie tegen verworven mensenrechten sinds de oorlog Noord Zuid. Neen een Amerika dat die weg opgaat vergroot de afstand met de Europese humane cultuur van hun en onze voorouders. En daarvoor mogen wij best passen.
 1. RECENSIE. ‘Succession 3’: “HBO-hemel op een gouden plateautje”
  TV

  RECENSIE. ‘Succession 3’: “HBO-he­mel op een gouden plateautje”

  Als uw idee van een tv-reeks over een ruziemakende familie zich beperkt tot een zatte tante Rita en een overspelige nonkel Jan, dan bent u nog niet aan de nieuwe patatjes. ‘Succession’, een dramareeks die al dan niet gebaseerd is op de Murdoch-dynastie, is aan z’n derde deel toe op Streamz en is vastbesloten een strak vervolg te breien aan de cliffhanger van vorig seizoen. Of u moet afglijden in deze slangenkuil van de harde New Yorkse zakenwereld of beter bij de bomma van ‘Familie’ op de koffie blijft? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 2. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?