De regering van president Joe Biden wil samenwerken "om eventuele tekorten te verminderen".
Volledig scherm
De regering van president Joe Biden wil samenwerken "om eventuele tekorten te verminderen". © AP

Amerikaanse regering bezorgd over mogelijke energietekorten in Europa

De Amerikaanse regering maakt zich zorgen over mogelijke energietekorten in Europa nu de winter in aantocht is. Dat heeft de woordvoerder van het Witte Huis voor nationale veiligheid John Kirby gezegd. Volgens hem zullen de Verenigde Staten helpen om eventuele tekorten te voorkomen.

24 reacties

 • Geert Vermeiren

  5 maanden geleden
  Door Rusland economisch te willen wurgen hebben de Europese politici net het het tegenovergestelde bereikt. Wij betalen ons blauw aan energie en sponseren daarmee de oorlog met Oekraïne! Gevolg: heel Europa gaat failliet tot groot Jolijt van Amerika, want Europa had te sterke economische banden met Rusland en China.Het enig zinvolle wat onze politici nog kunnen doen voor onze kinderen en kleinkinderen is Oekraïne dwingen tot een vredesakkoord met Rusland!
 • eddy de cooman

  5 maanden geleden
  Ik ben toch wel verbaasd van sommige reacties. Het is een feit dat de Russen een oorlog ontketend hebben tegen Oekraine, het Westen bedreigen met hun nucleaire wapens, de gaskraan dichtdraaien enz. Beelden van de Russische tv tonen duidelijk aan hoe vijandelijk het regime van Poetine staat tegenover het Westen. Enkel straffe taal kan die man doen intomen zoniet zal hij ons platmaken met de grond.
 • Frank Janssens

  5 maanden geleden
  In 2021 mocht Europa de Nordstream 2 al niet gebruiken van de USA. En nu gaan ze bezorgd zijn? Wat een huichelaars. Europa mag alleen maar zichzelf ten gronde richten van de USA. Maar ja onze hoog opgeleide regeringsleiders weten wat goed is voor het volk.
 • Danny Govaerts

  5 maanden geleden
  Er is voorlopig geen energie te kort er is gewoon een speculatie waar door de prijzen oplopen. Als de prijs net als voor de sloop van het ijzeren gordijn gebaseerd zou zijn op de normale werking van de markt was er niets aan de hand. Maar nee alles moet in het werk gesteld worden om de prijs hoog te houden. Zo we afstappen van fossiele brandstoffen. En in België willen ze dan om principiële bezwaren niet nucleaire. Omdat Enige in zijn te bouwen gas centrale eigen aangekocht gas stookt winst X2.
 • Erik Bervoets

  5 maanden geleden
  Wat een oorlogsstoker dat die Biden is... daar kan Trump nog een puntje aan zuigen.
 1. Onze opinie. “Er zijn twee uitwegen uit de energiecrisis. Een pijnlijke, en een héél pijnlijke”
  PREMIUM

  Onze opinie. “Er zijn twee uitwegen uit de energiecri­sis. Een pijnlijke, en een héél pijnlijke”

  Pijn is niet leuk. Maar als die onvermijdelijk is, kies je nog steeds beter zelf hoe en waar je die voelt. Zoals je bij een coronaprik mag kiezen of de spuit — en de stijfheid de dag erna — in je rechter- of linkerarm gaat. Zo is het ook met deze energiecrisis, waarschuwen bijna alle experts. Ofwel besparen we zelf heel drastisch, ofwel stijgen de prijzen nog zo astronomisch verder dat we ze gewoon niet meer kunnen betalen. De grote vraag: durven partijen ook die boodschap te brengen op het Overlegcomité?
 1. Bijna 3 miljoen mensen protesteren volgens vakbond tegen verhoging pensioenleeftijd in Frankrijk
  5

  Bijna 3 miljoen mensen proteste­ren volgens vakbond tegen verhoging pensioen­leef­tijd in Frankrijk

  In Frankrijk zijn dinsdag volgens een links-radicale vakbond 2,8 miljoen mensen op straat gekomen op te protesteren tegen de geplande pensioenhervormingen. Volgens de politie ging het om 1,272 miljoen betogers. Met 62 jaar kent Frankrijk een van de laagste minimumpensioenleeftijden van Europa. Aanvankelijk was het de bedoeling van Macron om de lat op 65 jaar te leggen. Intussen is dat verlaagd naar 64 jaar.