Amerikaanse rechter vergelijkt Obama met hond

President Barack Obama.
PHOTO_NEWS President Barack Obama.
Een Amerikaanse rechter heeft zich verontschuldigd voor een e-mail met een racistische mop over president Barack Obama. Dat staat vandaag in de Amerikaanse krant Great Falls Tribune. De grap vergeleek zwarten met honden.

Districtsrechter Richard Cebull uit Montana zegt het mailtje gisteren te hebben gestuurd naar een groepje vrienden omdat hij niet met Obama is opgezet. De magistraat geeft toe dat de mop racistisch is, maar ontkent dat hij het zelf is.
 
"Ik heb mezelf nooit als racist beschouwd. Al wat ik kan zeggen is dat ik al die jaren de mensen in mijn rechtszaal rechtvaardig heb behandeld. Ik denk niet dat ik ooit blijk van racisme heb gegeven. Het is nooit mijn bedoeling geweest dat hij (de mail) openbaar zou worden. Ik vraag vergiffenis aan iedereen die zich beledigd voelt en ik kan uiteraard begrijpen waarom mensen zich beledigd hebben gevoeld", aldus Cebull.
 
"De enige verklaring die ik kan geven is dat ik geen fan van onze president ben", zei de magistraat. Maar "ik heb de mail niet gestuurd omdat die racistisch is. Ik heb die gestuurd omdat hij anti-Obama is". Volgens de Great Falls Tribune heeft de rechter, die nog door president George W. Bush is benoemd, het bericht op 20 februari vanuit zijn professioneel mailadres gestuurd.