De Amerikaanse president Joe Biden.
Volledig scherm
De Amerikaanse president Joe Biden. © AP

Amerikaanse president Biden gaat volledige wagenpark overheid elektrificeren

De nieuwe Amerikaanse president Joe Biden zegt in een toespraak dat het wagenpark van de overheid vervangen wordt door elektrische auto’s. Biden wil emissieloze modellen gebruiken die in Amerika zijn gemaakt. Het gaat om honderdduizenden voertuigen.

8 reacties

 • Daan Roos

  1 maand geleden
  Musk zal er goed aan verdienen. Zijn bijdrage aan de verkiezingskas van Biden zal hem geen windeieren opbrengen.
 • Christiaan GOETHALS

  1 maand geleden
  En nieuw wagenpark kost altijd geld, zelfs niet electrisch. Energie uit aardolie is verleden tijd, en niet alleen voor de USA. Er is één probleem, de centrales niet openhouden.
 • Christine Laevers

  1 maand geleden
  Hij neemt de koe bij de horens en direct. Wauw! Ik geniet ervan. Elk land heeft zo'n positieve daadkracht nodig. De aanpassing aan de klimaatopwarming is een enorm platform voor investeringen, onderzoek en werkgelegenheid. Hij heeft het begrepen! EN in positieve zin. Drie vliegen of meer in een klap: gezondheid, duurzaamheid, jobs, onderzoek. Dat is de positieve spiraal waar ik op hoopte.Ja, hij geeft hoop aan vele mensen. Biden is een oude Ali-Baba grot qua ervaring en visies.
 • Gerry Cle

  1 maand geleden
  Een president die op een kalme manier zinnige dingen zegt en ze daarna ook nog uitvoert. Wat een verschil met de vorige president die hatelijke en domme dingen brulde en vervolgens uitvoerde.
 • ROGER DEPREZ

  1 maand geleden
  Een hele andere kijk van deze man op zijn taak als president en wat het grootste belang zal zijn is dat hij zijn volk niet tegen elkaar zal opzetten maar zal trachten samen te brengen en te houden. Een meer menselijk president wat zeer belangrijk is ,ook al zal hij al de problemen niet kunnen oplossen.
 1. Je wagen online samenstellen? Onze auto-expert legt uit hoe je eraan begint én wat de valkuilen zijn
  PREMIUM

  Je wagen online samenstel­len? Onze au­to-ex­pert legt uit hoe je eraan begint én wat de valkuilen zijn

  Geen Autosalon op de Heizel dit jaar, en dus geen kans om rechtstreeks bij de dealers onder gunstige voorwaarden een nieuwe auto te kopen. Veel automerken pakken online wel uit met tal van promoties. Daarvoor kan je een auto samenstellen via een online configurator. Onze autojournalist Joost Bolle legt uit hoe je dat aanpakt zonder veel te veel geld uit te geven. “Online offertes zijn altijd duurder dan wat je bij de garagist krijgt.”
 1. Bekijk hier de strafste momenten uit het Oprah-interview van Harry en Meghan
  Play

  Bekijk hier de strafste momenten uit het Op­rah-interview van Harry en Meghan

 2. Luk Alloo op bezoek bij 'hoarder' Jacques die al 40 jaar tussen bergen elektronica leeft
  Play
  Alloo

  Luk Alloo op bezoek bij 'hoarder' Jacques die al 40 jaar tussen bergen elektroni­ca leeft