Dokter Ashish K. Jha verwijst naar het Verenigd Koninkrijk om de invloed van de Deltavariant aan te tonen.
Volledig scherm
Dokter Ashish K. Jha verwijst naar het Verenigd Koninkrijk om de invloed van de Deltavariant aan te tonen. © EPA, Twitter

Amerikaanse dokter houdt z’n hart vast: grafiek toont hoe snel besmettingen kunnen stijgen als Deltavariant dominant wordt

De Amerikaanse dokter Ashish K. Jha, die geregeld in de Verenigde Staten op televisie komt als expert tijdens deze pandemie, waarschuwt dat zijn land de komende weken mogelijk een sterke stijging van het aantal nieuwe coronagevallen zal zien. De arts vreest een nieuwe golf gevoed door de besmettelijkere Deltavariant. Met een grafiek toont hij hoe de situatie in een vingerknip veranderde in het Verenigd Koninkrijk, waar die variant heel snel dominant werd. 

4 reacties

 • Hugo hofmans

  2 maanden geleden
  Doemdenken, angst hebben, niet denken aan mooie goede dingen, altijd maar eventjes en dan komt er wel één of andere expert de nodige schrik inboezemen. Het werkt, ik heb alle dagen schrik voor wat komen gaat.
 • Georges Baert

  3 maanden geleden
  En daar zal geen enkele vaccin verandering in brengen, integendeel.
 • egbert vansteenstraeten

  3 maanden geleden
  Het zoveelste doemscenario Computermodel. Nog geen ene is er van uitgekomen. Stop met mensen te beliegen en bedriegen. Jullie hebben verdomme een eed afgelegd!!
 • Wim Wuytack

  3 maanden geleden
  En India zelf lijkt wel verdwenen uit onze media.
 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 2. Spanje en Portugal verscherpen inreisregels voor Britten

  Spanje en Portugal verscher­pen inreisre­gels voor Britten

  In een poging om de verspreiding van de gevreesde deltavariant in te dammen, hebben Spanje en Portugal de inreisregels voor toeristen afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk verscherpt. De regeringen in Madrid en Lissabon hebben maandag onafhankelijk van elkaar verklaard dat iedereen die vanuit het Verenigd Koninkrijk binnenkomt, ofwel een negatieve PCR-test moet kunnen voorleggen of moet kunnen aantonen dat hij of zij volledig is ingeënt.