De Pestbacterie yersinia pestis
Volledig scherm
De Pestbacterie yersinia pestis © shutterstock

Amerikaans meisje (10) sterft aan de pest, experts manen aan tot voorzichtigheid

In de Amerikaanse staat Colorado is een tienjarig meisje overleden aan de pest. De gezondheidsautoriteiten manen aan tot voorzichtigheid, omdat de ziekte op meer plekken is geconstateerd bij dieren.

 1. "Een extra verificatie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je kredietkaart gestolen wordt
  Spaargids.be

  "Een extra verifica­tie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je krediet­kaart gestolen wordt

  Een betaalkaart kwijtspelen kan je heel wat stress bezorgen. Zeker als het een kredietkaart is, houd je best je hart vast. Heel wat belangrijke info is immers direct op je kaart te vinden. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat een dief je kaart -zelfs zonder pincode- kan gebruiken. Wat zijn nu precies de risico’s en wat moet je absoluut doen wanneer je je kredietkaart verliest? Spaargids.be zocht het voor je uit.
 2. Vlaamse Sonja moet schuilen in Florida voor orkaan Ian: “Gelukkig zijn de huizen hier wel voorzien op een grote orkaan”
  Play

  Vlaamse Sonja moet schuilen in Florida voor orkaan Ian: “Gelukkig zijn de huizen hier wel voorzien op een grote orkaan”

  Sonja Gevaerts woont in Fort Myers, recht op het pad van orkaan Ian. VTM NIEUWS kan haar even voordat de orkaan aan land gaat bellen, wanneer de eerste windstoten al beginnen. Voor de ramen van Sonja’s huis zijn speciale luiken aangebracht om ze te beschermen tegen de orkaankracht. Toch blijft het bang afwachten, want orkaan Ian zou de zwaarste orkaan kunnen zijn die Florida ooit heeft meegemaakt. “We gaan boven gaan in de badkamer, weg van alle vensters zodat er niks kan gebeuren”, aldus Sonja.
 3. Rolstoelgebruiker Jenny moet over de grond naar toilet in vliegtuig kruipen: “Het personeel stelde me zelfs voor een luier te dragen”
  Play

  Rolstoelge­brui­ker Jenny moet over de grond naar toilet in vliegtuig kruipen: “Het personeel stelde me zelfs voor een luier te dragen”

  Jenny Berrie, een jonge Britse rolstoelgebruiker, kon haar ogen niet geloven toen ze naar het toilet moest op een vlucht van Albastar Airlines. Door een gebrek aan plaats was er geen aangepaste rolstoel voor de kleine gangetjes op het vliegtuig aanwezig. Wat volgde, was een situatie die alle verbeelding tart. Toen het cabinepersoneel de vrouw niet wou helpen, besloot ze maar via de grond naar het toilet te kruipen. Het personeel stelt haar op een bepaald moment zelfs voor om een luier te dragen. “Een hele vernederende ervaring”, aldus Jenny. Nadat de Britse haar verhaal online deed, kreeg ze wel publiekelijk excuses van de luchtvaartmaatschappij.